Lågt antal B-lymfocyter, Covid vaccination

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12422

   Hej!
   Jag tog 1:a sprutan mot Covid tre månader efter min allra första dos med Rituximab. Spruta nr.2 tog jag i Juni.

   Nu har jag tagit prov på CD19 och CD20 inför min 2:a omgång Rituximab som ska ske i nästa vecka.
   Provsvar blev att CD19 och CD20 var icke identifierbart p.g.a lågt antal B-lymfocyter.

   Har min kropp kunnat bilda antikroppar mot Corona tro? 🤔

   Någon som är kunnig på detta? T-celler kanske också är involverade i att bilda antikroppar. 🤔
   Jag ska ställa frågan till sköterskan på neuro i nästa vecka.

  • #12423

   Om nivåerna är omätbara så är det inte så troligt att du kunnat bilda antikroppar nej. För antikroppar behövs B-celler, men sedan kan man kanske utveckla ett T-cellsvar ändå, det är nog i dagsläget lite mer oklart. Fråga om du kan få ta ett test för att mäta antikroppar. 🙂

   • #12425

    Jag frågade nyligen om jag kunde få testa T-cellsimmunitet och svaret jag fick från KS är att det endast görs i studier. Så tills det blir mer använt lär vi få nöja oss med B-cellstestning och sen hoppas att vi har T-cellsimmunitet.

   • #12426

    Jag kände en lättnad när jag hade tagit vaccindos nr.2. Men det kanske jag inte ska göra då. Jag får fråga om ett antikroppstest. Känns även lite fundersamt kring om det verkligen är bra att ta nästa dos Rituximab om mina nivåer fortfarande är omättat med låga B-lymfocyter. Hur låga värdena är vet jag inte. Men jag litar på att neurologen fattar rätt beslut kring detta. Så det är bara att köra på.

   • #12427

    Det är svårt det där, det är nog avgjort bättre med två doser vaccin än ingen alls, för även om man har låga nivåer antikroppar så verkar åtminstone vissa optimistiska gällande T-cellsimmunitet. Sedan är det bra att du har inställningen att neurologen fattar ett vettigt beslut, beroende på hur din sjukdom ser ut, och om du ganska nyss påbörjade behandlingen så kan det vara mer motiverat att inte glesa ut ytterligare. Och om vi har tur så kanske vi blir aktuella för en booster-dos framöver, beroende på hur Sverige bestämmer att de hanterar dem.

   • #12428

    Tack för dina svar! 🙂
    Jag ringde faktiskt i dag och frågade sköterskan på neurologen. Jag har funderat på detta en månad så tyckte att det kunde vara värt att fråga dem.

    Troligtvis så har jag bildat någon grad av immunitet. Kroppen fick ändå en reaktion med feber efter 2:a sprutan. Sköterskan sa även att det är mycket viktigt att människor omkring mig har vaccinerat sig.
    Och jag ska ta andra dosen Rituximab nästa vecka. Inte skjuta på den. Det är ändå bara 2:a dosen. Precis så som du resonerade och antog.

  • #12431

   Jag hade covid från maj och i alla fall till mitten av juli med bekymmer på grund av min medicinering. Tog senaste dosen i oktober.

   Gjorde ett antikroppsprov i torsdags och det var negativt. Jag frågade läkaren på infektion om man kunde testa för t-celler. Han sa att det var görbart i teorin, men man gör det inte i praktiken. Han rekommenderade mig att ta vaccinet, men sa i nästa andetag att det troligen inte skulle ge något skydd.

   Svaret på din fråga är väl att det känns som rätt hög risk att du saknar skydd mot covid efter min erfarenhet i alla fall…

   Själv känner jag att jag hellre väntar tills t-cellerna säkert är tillbaka och riskerar ett skov, för den här resan var inte kul… men jag antar att läkaren ringer i början av nästa vecka så får vi se. Jag jobbar som polis och har inget val mot att träffa andra människor och i vissa fall människor som man vet är positiva/har symptom…

   Ska träffa min neurolog i slutet av månaden också, han skrev i ett brev att på grund av det här och en tidigare bältrosomgång så övervägde han att byta medicinering. Vi får väl se…

  • #12563

   Jag fick tyvärr inte heller några antikroppar. Fick andra sprutan vaccin 6 månader efter Rituximab.

   • #12589

    Hur/var testade ni antikroppar? Min region testar inte det. Jag vill gärna veta om jag har bildat det med tanke på att restriktionerna slopas snart och jag ska tillbaka till min arbetsplats. Och jag fick senaste infusionen i augusti så får vänta länge på dos 3.

   • #12590

    Bleb testad hos neurologen när jag ändå var inne för mitt årliga besök. Region Skåne.
    Ja ingen mening med att du får tredje dos nu. Tyvärr får du nog vänta 6 månader.

   • #12591

    Alright. Ja det kommer dröja. Funderar på köpa ett självtest från Dynamic Code så jag kan få någon indikation. Vet inte om det är lönt..

   • #12592

    Det här får mig så enormt frustrerad, att man knappt vill bemöta eller ge råd till personer i vårt läge från FHMs håll. När frågan “hur ska riskgrupper tänka efter 29 september” kommer upp så är rådet att vaccinera sig.

   • #12593

    Kan bara hålla med dig Emma!
    “Men du är väl vaccinerad?” frågar folk. Ja, jo det är jag ju, men min kropp åt upp vaccinet 🙂
    Som tur är så har jag en bra chef som förstår och gör sitt bästa för att hjälpa mig. Men så är det ju inte för alla.

   • #12594

    Och den här glädjande studien om att patienter med MS som står på rituximab fått ett ganska robust T-cellsvar är ju jätteliten, tror den var baserad på 10 patienter på rituximab och 10 patienter som inte stod på behandlingen. Samtidigt så finns det fler studier som visar på att antikroppar nog faktiskt spelar roll vid sjukdomsförloppet.

  • #12595

   Efter den 29 september så ska samtliga på vårt jobb tillbaka in i arbetslivet, dvs inte arbeta hemifrån längre. Ska man vara orolig då för att man egentligen inte har något skydd?

   • #12596

    Beroende på om man inte svarat på vaccinet, så ja.

   • #12597

    Det är ju ingen som kontrollerar det, så rent krasst ska man “hålla tummarna” på att man har någon sorts skyddsnivå och inte träffar på någon som sprider Corona. Dessutom kan man ju inte fråga varenda arbetskamrat, har du vaccinerat dig, tänker du på andra än dig själv, suck…… å de stackare som inte får en chans att vaccinera sig pga olika anledningar. Att ha MS var jobbigt nog INNAN Corona. Suck!

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.