Långdragen förkylning?

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14207

   Hej!

   Nu vänder jag mig hit.
   Ska försöka fatta mig kort.
   Har varit sjuk/förkyld i ca 3 veckor.
   Med dessa symtom: Huvudvärk, väldigt tjockt slem (snuva & hosta), irriterade röda ögon på morgonen, feber (första veckan), blir andfådd lätt vid fysisk ansträngning, efter varje hushållsmoment som jag gör (disk, tvätt etc.) så måste jag vila för jag blir så trött.

   Besökte VC för några dagar sen, som sjukskrev mig till och med lördag. Jag försökte förklara mina symtom så grundligt som möjligt och berättade även om min MS och att jag får Rituximab. Läkaren verkade inte så intresserad av mina symtom, men lyssnade dock på hjärta och lungor och kollade halsen. Men inget prov togs.

   Hen trodde heller inte att FK skulle godkänna sjukskrivningen p.g.a. en vanlig förkylning.
   Frågade också var jag ska vända mig om jag inte är bättre tills på lördag. Då fick jag svaret: “Man kan inte vara sjukskriven för alltid p.g.a. en förkylning, du kan gå och jobba, det är inte smittsamt.”

   Jag vill absolut gå och jobba, men jag känner bara att i det här skicket kommer jag inte klara av det.
   Arbetar i ett varuhus, så det är full rulle hela tiden och en massa kundkontakt. Sitter ner endast vid rasten.

   Så nu till frågan. (Sorry blev inte så kortfattat)
   Kan jag vända mig till min neurologmottagning för att ev. få mer sjukskrivning om det behövs?
   Så som jag har uppfattat det så kan jag endast höra av mig vid MS relaterade frågor? Skulle vara skönt att få hjälp av någon som har kunskap om medicinen som jag får.

   Det är första gången jag blir förkyld såhär länge.

   Tack på förhand!

  • #14208

   Enligt neurologmottagningen jag går till är det du beskriver ett väldigt vanligt förlopp vid förkylning när man står på Rituximab. Jag har ”turen” att kunna jobba hemifrån så jag behöver sällan sjukskrivning men de har hjälpt mig när det behövts. Jag tycker att du borde kontakta din mottagning och se vad de säger. Lycka till och krya på dig!

  • #14210

   Hej,

   Det verkar som om din husläkare inte är så kunnig vad det gäller vare sig MS eller immunsystemshämmande mediciner (Rituximab/Mabthera).

   Jag känner väl igen dina symptom och långvarigt sjukdomsförlopp är inte ovanligt. Som @Skullan säger – ta kontakt med din neurolog och förklara läget. Jag hoppas och tror att de kommer att lyssna på dig.

   Håll ut!

  • #15714

   ZJ

   Hej,

   Nu är det min andra vecka med förkylning. Mår bra i det stora hela, ingen feber, ingen sjukdomkänsla egentligen. Men har så mycket (ursäkta) snor i näsan på morgonen, och väldigt gult som tyder på infektion förmodligen. Rethosta på kvällarna.
   Jag undrar när man borde bli orolig?

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.