ledighet vid behandling?

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12376

   Hej,

   Hur gör ni den dagen ni får behandling för ms? På min arbetsplats får vi på betald arbetstid gå på läkarbesök så jag undrar om jag kan få betald ledighet när jag får min behandling rixathon. Vet inte riktigt hur man ser på behandlingstillfället. Har frågat HR men inte fått svar ännu så nyfiket vill jag höra hur ni gör.

   Jag har börjat på en ny arbetsplats så vill helst inte behöva ta semester eller obetald semester.

  • #12377

   Vet ikke hvordan regelens er i Sverige men vil tro det er ganske likt?

   Arbeidsplassen min får dekt alle sykedager jeg har av staten fordi jeg har en kronisk sykdom. Når jeg får behandling får jeg full lønn, samme regler for når jeg er syk. Det kan jeg gjøre 24 dager i året siden jeg jobber i helsevesenet/kommunen. Hadde jeg jobbet i det private hadde jeg fått 4 dager jeg kunne gjort det med. Når jeg er sykemeldt får jeg full lønn og det kan jeg få inntil et år.

   Etter behandling er jeg veldig sliten og blir borte fra jobb i en uke, da får jeg full lønn og leverer «egenmelding» i stedet for sykemelding. Det er lederen min som foreslo det 😊 Hør med lederen din!

  • #12378

   Jag har fått intyg från läkaren som skickats till försäkringskassan. Det gäller 1 eller 2 år och jag får då betalt från försäkringskassan den dagen jag får medicin.

  • #12380

   Jag har precis som ovan ett intyg och då kan man begära pengar från fk. Men man får ju inte så mkt som man förlorar, men bättre än inget. Jag jobbar kommunalt och där får vi inte betalt för läkarbesök om det inte är akut.

  • #12381

   Det kallas förebyggande sjukpenning och det enda du behöver ett intyg med behandlingsplan från din neurolog. Resten går att fixa digitalt på försäkringskassans hemsida.

  • #12382

   Sätter upp som läkarbesök, företaget vet ju om min ms, och de har aldrig ifrågasatt dagen för infusion.

  • #12385

   Tack alla för svar! Ska kolla upp intyget. HR på min arbetsplats skulle kolla vad som gällde, de visste inte på rak arm vad som gällde med min behandling.

Visar 6 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.