Ljusfenomen

 • Författare
  Inlägg
 • #10317

  Jag undrar om någon av er brukar uppleva någon form av ljusfenomen från ögonen? Jag kan ibland se en ljusblixt eller små gnistor som varar för någon kort sekund och sedan försvinner igen. Och om ni gör det, har ni haft det i samband med en synnervsinflammation eller som något som uppstått efter synnervsinflammationen? Eller har det uppstått från tomma intet?

 • #10318

  Detta känner jag igen. 2012, när jag hade mitt sista skov och fick diagnos, hade jag en flimrande lampa i vänster öga. En aktiv synnervsinflammation. Då höll det i en lång period.
  Efter det kan jag få vid pseudoskov restsymptom av detta. Flimrande ljus och ljusprickar som kommer och går.
  🍀

 • #10319

  Jag hade synnervsinflammation och dubbelseende under minst 6 månader innan diagnos. Under den tiden uppstod ett ljusfenomen i mitt ena öga som jag aldrig fick svar från ögonläkaren vad det berodde på. Det kommer fortfarande (2 år senare) då och då. Det är som en vit blixt eller typ komet som syns i en millisekund i ena ögat både när jag blundar och tittar. Utöver detta Ser även genomskinliga bubblor som flyger runt och även svarta suddiga fläckar som flyter omkring i ögat…..:/

 • #10321

  Jag kan få så om jag har lågt blodsocker.. 🙂

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.