Lymfocyt värden

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #11710

   Hej på er alla.

   En liten fråga ang. Lymfocyt värden. Bytte bromsmedicin våren 2020 och startade med Tecfidera. Mina lymfocytvärden har hela tiden gått neråt. Senaste mätningen nu i veckan låg på 0.64. Är detta för lågt?
   Någon som vet vad som görs i så fall?

   Behöver jag byta broms eller kan man få upp dessa värden på något sätt?

   /Sarah

  • #12008

   Hejsan, ja det är för lågt egentligen men rätt vanligt att det går ner under normalfördelad m den medicinen (1,0 tror jag är normal å min läkare kommenterade det aldrig som dåligt då jag låt runt 0,7-0,8) .
   Läkaren avgör om du behöver byta medicin. Att det ligger på 0,64 enstaka gånger är nog inget problem , iaf enl min neurolog men det ska inte ligga på neråt 0,5-0,6 eller lägre under lång tid har de sagt. för min del så fick jag erbjudande om att byta medicin från tecfidera då mitt värde legat på 0,5 vid två mätningar.
   Tyckte Mabthera lät jättebra å smidigt som broms så då ville jag byta å vi började förbereda för det men sedan hade mina lymfocyter gått upp till 0,7 eller 0,8 å jag höll på å gå miste om chansen att få Mabthera men sen till slut sa neurologen okej eftersom jag inte trivdes 100% med tabletterna heller.

  • #12009

   Tack för ditt svar.
   Har nu kollat vid två tillfällen till.
   Va nere på 0.4 men denna månaden gått upp igen på 0.8.
   Ska på mitt årliga besök hos neurologen om två veckor så får väl diskutera vidare då.
   Jag frågade min MS sköterska om jag kan påverka detta värde men förstod att jag inte kunde göra det. Har du samma uppfattning?
   Hur trivs du med Mabthera?

  • #12010

   Jag har inte märkt nåt vad som kan tänkas påverka lymfocyterna. alls.
   Varken träning kost vikt upp eller ner, inte heller sämre/bättre värde när jag var nykär å glad eller när jag va mitt i en separation å grät halva nätterna. Man kan ju annars tro att allt sånt där ska påverka men inte på mig iaf!

   Jag tycker Mabthera är toppen! Man behöver inte bekymra sig om medicin mellan påfyllningarna å varit skovfri på den lika såsom på tecfidera. Se till att ta vaccin mot covid-19 å ev annat innan du ev startar med Mabthera helst bara. Kan va svårt å få effekt i nära anslutning efter Mabthera tydligen.

  • #12011

   Tack snälla!

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.