Mabthera och virus/bakterieinfektioner med feber

 • Författare
  Inlägg
 • #8085

  Hej,

  tänkte bara kolla om någon annan har haft samma bekymmer med många och långdragna virus- eller bakterieinfektioner efter att ha börjat med Mabthera?

  Jag har nu haft feber mellan 37,8 och 38,5 i tre veckor.
  Något som har hänt flertalet gånger förut. Antar att det beror på mitt sopiga immunförsvar. Men min neurolog verkar inte tycka att detta är ett så vanligt problem. Funderar på om det är jag som reagerar kraftigare och vill kanske byta till Tysabri (om jag kan). Så jag tänkte kolla om man kunde få lite feedback från forumet. Är ni ofta sjuka? Frågan gäller då enbart er som går på Mabthera?
  Tacksam för svar

 • #8086

  Hej Jonas,
  jag känner mig redan från början av året som att jag är nästan varje vecka sjuk.
  Får Mabthera redan 3år men nu kommer dem glasera ut den hos mig så att jag få den en gång/år istället för 2gånger.
  Jag ska faktiskt träffa min läkare nästa vecka där jag kommer ta upp det med att jag är ganska ofta sjuk och kolla va är det som orsaker detta eller om det är bara så pga MS.

  Ha en fortsatt fin dag!

 • #8087

  Det är väl en inte helt ovanlig biverkning på immunförsvarsdämpande medicinering, men jag vet faktiskt inte om Tysabri nödvändigtvis är bättre än Mabthera så sett? Vad tycker läkare om den saken?

 • #8088

  Tack för snabba svar =)

  Jag har tidigare haft mönstret fyra veckor sjuk, två veckor frisk, fyra veckor sjuk osv.
  Så mer om någon haft samma sorts jobbiga mönster med ständiga infektioner?

  Jag lyckades till slut övertala min neurolog att sätta mig på immunoglobulininfusion var sjätte vecka. Något som gjort väldigt stor skillnad för mig fram till denna våren.
  Så kolla det med din neurolog Laura. Jag hittade en studie från England gällande Mabthera och immunoglobulin om hen kräver vetenskapligt stöd. Säg till så letar jag fram den igen.

 • #8089

  Tack Jonas,
  hör av mig efter min tid hos henne.

  Bästa 🧡

 • #8095

  Hej Jonas,
  Jag har stått på Mabthera i ca 4 år. Har blivit allvarligare och längre utsatt för olika sjukdomar varav senaste halvåret varit en enda sjukdomsperiod.

  Jag upplever att min kropp inte orkar medicinen längre. När jag senast pratade i telefon med min ms-läkare sa hon något om att ”ni är många med samma situation just nu”. Jag hann inte riktigt fråga men det antyder ju att det inte är helt ovanligt i alla fall.

  Läkarnas nuvarande förslag är att jag ska byta till Tysabri.

  Hälsningar Cindy

  • #8098

   Haft Mabthera över 4år aldrig varit sjuk..

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.