Måste läkaren uppge min sjukdom för min arbetsgivare?

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14897

   Det är inte aktuellt nu men jag är en orolig person av mig som grubblar en del. Om jag i framtiden behöver vara sjukskriven pga av min sjukdom, måste läkaren uppge det i mitt sjukintyg då? Det skulle ställa till det lite för mig eftersom jag valt att hålla min sjukdom hemlig.

  • #14898

   Blir du sjukskriven för något som beror på sjukdomen så måste ju såklart läkaren uppge detta i ett sjukintyg, tror inte du hittar en läkare som vill ljuga ihop en anledning i ett sjukintyg. Isåfall kommer ju din arbetsgivare få reda på din sjukdom. Behöver du inte vara sjukskriven för något MS-relaterat så kommer ju inte arbetsgivaren få reda på din diagnos.

   Förstår att du säkert har anledningar att vilja hålla din sjukdom hemlig men vill också lugna dig med att arbetsgivaren inte på något sätt får diskriminera dig eller behandla dig annorlunda pga din sjukdom. Jag är väldigt öppen med min sjukdom på min arbetsplats och har inte upplevt någon som helst förändring pga detta.

  • #14899

   Ja om du blir sjukskriven pga något MS-relaterat så måste läkaren uppge det i intyget.

  • #14901

   Jag läste nämligen en artikel där man tagit information från sjuklönelagen och där stod det något om att läkaren inte behöver uppge diagnos, men det är viktigt att sjukintyget i övrigt är utformat väl om vad för typ av symtom man har som gör att man är begränsad i arbetet. Är det inte tillräckligt tydligt så blir det ju naturligtvis ingen sjuklön.

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.