Mäta antikroppssvar

Visar 10 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12935

   Hej alla!
   Fick från min MS-sköterska att vi skulle ta prover för att mäta antikroppssvar efter vaccination, detta efter nya riktlinjer från den 12/1.
   Jag tillhör region Halland. Är det någon mer i landet som fått info om detta? Jag har bara fått denna korta infon.

   Har det kanske att göra med att det finns en behandling med monoklonala antikroppar som kan hjälpa oss som står på bland annat mabthera att reda ut en omgång med Corona. Så de vill veta vilka som har antikroppar o inte.

   https://www.lakemedelsvarlden.se/sotrovimab-viktigt-tillskott/

   Vad tror ni?

  • #12937

   Jag har fått brev om att jag bör ta kontakt med infektionskliniken om jag får covid-19, för att eventuellt få antikroppsbehandling. Detta pga Rituximab.

   Har även testat mig för antikroppssvar men neurologen sa att det var högst oklart vad svaret har för klinisk betydelse. Man kan ha bra immunitet utan att det syns på provet och man kan bli sjuk även med antikroppar.

  • #12938

   Jag fick ett brev om att jag kunde få kolla antikroppar efter tredje dosen i höstas redan. Och både på svenska MS-sällskapet och internetmedicin så står det att man ska överväga antikroppsterapi för patienter på rituximab vid ett positivt covidsvar (innan denna medicinen kom alltså). Oavsett antikroppar efter vaccination, som jag uppfattat det. Men det låter i mina öron bra att så många som möjligt får koll på sin egen situation och kan göra så mycket som möjligt för att skydda sig på bästa sätt.

  • #12939

   Jag har precis gjort det inför årets mabthera. Som jag förstår det är det bara för att veta om och hur mycket skydd vi fått av vaccineringen. Vi med mabtherabehandling ska hur som helst meddela neuro direkt om vi testar positivt för covid. Efter den info jag lyckats gräva upp låg mina antikropps nivåer efter 3 doser på just över det “genomsnittet” ligger på efter 2 doser.

  • #12940

   Här nere i Karlskrona har jag bara inte hört talas om detta 🙁

  • #12942

   Tezz–> Hej, jag bor oxå i Blekinge, är 38 år.
   Och tankar Tysabri inne hos C i K-na.
   Fick diagnosen 2007, men har nog haft skiten sen början av 2000.

  • #12943

   Hej Dragonfly jag blir snart 42 och tankar skälv mabthera.
   Jag fick min dom när jag va 23.
   Har du hört nått om detta från våra “älskade” sjukvård?

  • #12944

   Tezz–> Jag var också 23 år när jag fick domen, då av Dr Brattström. Har, tyvärr, M.L nu 🙁

   Nej, C har inte sagt något (har ingen kontakt med M.L), men det beror nog på att jag inte är vaxxad.

   • #12945

    Även om vi överlag får ett sämre svar på vaccinationen, så är ju risken för allvarlig sjukdom större än för gemene man – så varför inte vaccinera? Oavsett så är det iaf viktigt att du vet med dig att om du får ett positivt covid-svar så kan du vara aktuell för antikroppsterapi.

  • #12946

   @bengtssonmalin, jag bor också i Halland. Mig har de inte kontaktat. Jag vet inte om det är för att jag hade en jobbig covid i somras och var fri från antikroppar efteråt, men jag har ju efteråt klämt i mig tre sprutor, så det kanske kommer…?

   Jag har Mabthera, men inte tagit den sen oktober 2020. Sköt i samråd med läkare på det i höstas. Ska bli spännande att se vad som händer här framöver 🙂 kanske att man till och med ska höra av sig och fråga!

   • #12947

    Killgissar på att det kanske ingått i rutinen att meddela patienter som fått sin senaste infusion mer nyss än så? Men jag hade absolut hört av mig själv och frågat. Vore kanske av värde inför en ny infusion framöver? 🙂

  • #12960

   Dragonfly det är tyvärr en hög med nötter bara sen brattström gick. Själv har jag H.J en besserwisser som nog är rätt trött på sitt jobb.
   Har du någon erfarenhet av läkarna i Karlshamn?

  • #12961

   @tezz Okej :-/ så jävla tråkigt alltså!
   Nej, har fått till mig att det bara finns i K-na, annars får man söka utomläns, typ till Kalmar, Lund och Malmö?

Visar 10 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.