Medicinsk cannabis.

 • Författare
  Inlägg
 • #5460

  Hej!
  Jag har länge funderat på ansöka om just det titeln säger, medicinsk cannabis. Under ett bra tag har jag testat olika tabletter för olika besvär, utan någon vidare framgång. Antingen hjälper de inte eller är biverkningarna värre än problemet jag sökte för…
  Vid tillfällen har jag brukat cannabis med väldigt positiv effekt.
  Inget spastiskt i benen eller ryckningar i armar, det dämpar känslan av inflammationer i leder, lugnar stressen inombords etc. Och det bästa av allt är att jag har kunnat sova! Jag har nog inte sovit en hel natt sen jag blev sjuk. Det är tråkigt att Sverige inte förstår hur många, med neurologiska besvär framförallt, som faktiskt kan må bra utav detta ogräs…

  Men jag har förstått att möjligheter att ansöka finns. Även från Danmark. Danmark är inne i ett 3 års projekt när det gäller medicinsk cannabis. Dock hittar jag inte hur man går tillväga…? Är det någon som kan hela processen om hur man ansöker? Ska man prata med sin neurolog? För vissa är det ett ganska tabu ämne, så jag vet inte vem man ska vända sig till.

  Allt ni vet hade varit till stor hjälp!
  Tacksam för svar! 🌷
  (Bespara mig gärna personligt tycke av den negativa karaktären. Jag respekterar att cannabis inte är för just dig, respektera gärna mig och mitt tycke)

 • #5461

  Hej.

  Jag vet exakt hur du menar men resten av världen har inte kommit ikapp. Jag har faktiskt sativex sen snart två månader. Det är en spray gjord på cannabis. Och den funkar riktigt bra. Jag får alla positiva effekterna utan att vara ”hög” hela dagarna. Du kan hitta info om den på FASS.

  • #5464

   Tack för svar Angelica! Skönt med fler likasinnade! Jag har också tittat lite på Sativex. Såg även att det inte ingår i högkostnadsskyddet. Såklart…
   Hur går det till? Spray morgon och kväll?

  • #5468

   Hej. Jag tar spray upp till 12 ggr om dagen som jag sprider ut under dagen. Nej det är en dyr medicin tyvärr men min läkare har skrivit ut det med undantagshantering så fakturan går till dem. Så känner mig lyckligt lottad som slipper betala för den.

  • #6407

   Hej igen Angelica! Jag minns vi pratade i tråden om Sativex för ett tag sen. Jag har träffat, ringt och mejlat diverse läkare ang denna medicin men ingen vill hjälpa mig utan har endast Lyrica att erbjuda. Trångsynta deluxe och jag börjar tappa hoppet.

   Tänkte ifall du vill dela med dig av din läkare. Jag bor med i Skåne och hade gärna velat träffa en läkare med ett bredare synsätt än Lyrica.

   Min mejladress är go_nixon@hotmail.com
   ifall du inte vill skriva ut namn/nr här i tråden.
   Tack snälla på förhand!

  • #6421

   Jag har läkare i Hässleholm och han heter Magnus Esbjörnsson. 0451-29 63 30 Kan du prova ringa och se om hur det är lättast att komma i kontakt med honom. Ringer själv dit för att boka telefontid 😃 hoppas det löser sig för dig.

 • #5463

  Jag hoppas verkligen att det blir lagligt snart. Jag behöver inte det för tillfället men risken är ju stor att behöva det i framtiden. Min mamma lever med smärtor varje dag och smärtstillande fungerar inte för henne. Hon hade verkligen behövt medicinsk marijuana för att slippa det värsta av smärtorna men läkarna bara tittar på henne när hon nämner det. Har en moster med parkinson som definitivt skulle behöva det mot skakningarna.

  Jag tycker att du ska fråga din neurolog om Sativex och se om det kan hjälpa dig. Vet tyvärr inte hur man söker till studien..

  • #5465

   Tack för svar myselfandi! Jag hoppas också det. Sverige apar ju efter USA med allt annat, så förhoppningvis kanske de också ser det positiva med att göra det lagligt snart!
   Jag har läst mig till att CBD-olja är lagligt (än så länge) i Sverige. Kanske det kan vara nånting för både din moster och din mamma? Jag har funderat på beställa hem, men vet inte vilken hemsida man kan lita på riktigt.

   Ska ringa min neurolog på måndag. Jag har fått ta kontakt med allmänläkare tidigare då min neurolog varit borta ett bra tag… Hoppas hen förstår lite mer och lyssnar på mig när det gäller detta!

  • #5466

   Har också läst om det, men vet inte heller var man skulle kunna beställa ifrån. Meddela gärna om du skulle få reda på det.

 • #5469

  Jag provade cbd-olja men utan speciellt stor effekt. Den innehåller ingen thc utan bara cbd. Tror de är väldigt svaga och utblandade med ofta olivolja. Finns grupper om cbd-oljan på Facebook där man även kan få tips och råd om vart man bör beställa. Hoppas allt går framåt. Jag har inte vågat fråga om sativex ;( känns som om man måste va helt förlamad för att få det. För jag tog upp det i en MSgrupp och blev helt sänkt då de skrev att man måste prova tunga och många mediciner innan ens sativex kan komma på tal

  • #5470

   För mig fungerade inte baklofen mot min stelhet. Och då sa min läkare att vi bör prova sativex. Och det har ju verkligen fungerat. Slipper mycket smärta av den också 🙂

  • #5472

   Skönt Angelica! Hoppas det håller i sig!!

  • #5471

   Har hört att många lurar en med oljan. Precis som du säger, mest utspätt och dåligt…
   Jag skulle gärna vilja gå via en läkare i Danmark. Läste en artikel om att läkemedelsverket kan godkänna transporten av sitt recept över landsgränsen. Såg att en svensk fått det beviljat när det gällde Bediol. Vet dock inte hur jag ska ta upp ämnet utan att få höjda ögonbryn…

 • #5473

  Hade varit bra om fler läkare vill låta sina patienter få det så underlaget om cannabis blir bättre och möjligheterna bättre att få rätt medicin som inte har en massa biverkningar.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.