Molande värk höger sida bakhuvud

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13321

   Hej.
   Fick för 3 v sen diagnos Demyeliniserande sjukdom – 99% skovvis förlöpande MS. Fick väldigt lite info om detta. Neurologen tog 3-4min konstaterade att han är helt säker på ms. Satte in 3 dagars kortisonkur. Låg inlagd 5 dagar. Hade ett pågående skov som satt sig i höger arm, känselbortfall, stickningar, domningar ända ut i fingrar. Även vänster hand stickningar fingertoppar men god funktion i vä hand/arm. Höger arm/hand svag, ingen känsel u fingertoppar som gör det svårt plocka upp små saker. Hålla penna, skriva etc. Även höger sida mage/rygg sensoriskt känslig.
   Detta har blivit bättre senaste veckorna men långt ifrån bra.

   För en vecka sedan började jag få en huggande smärta vid en punkt lite bakom örat höger sida. Det går och kommer. Pulserande. Molande. Ibland kan det masseras bort en kort stund. Med Ipren försvinner det flera timmar för att sedan återkomma. När jag står och är igång känns det mindre.
   Ungefär samtidigt blev jag förkyld. En förkylning som fortf håller i med snuva nu.

   Ms ssk trodde ej detta berodde på ms. Lät säker på att det är något övergående som hänger ihop med förkylningen.

   Jag vet ej om jag känner efter för mkt i och med allt med ms osv är nytt för mig. Har för knapp en månad sen genomgått CT, Lumbalpunktion, MR. CT var normalt. MR visade lesioner bakhuvud höger och vänster sida samt C4 ryggmärgen. Som sagt fått väldigt lite info. Ska träffa ny neurolog men först i mitten på maj. Ej börjat med broms. Vaccineras upp nu först.

   Känner bara ovisshet och oro när värken i huvudet gör sig till känna. Samt att symtomen från skovet som gått tillbaka återkommit igen men förstår att det är vanligt vid infektioner såsom förkylning osv.

   Någon som känner igen denna molande, pulserande värk? När borde jag söka vård för detta? Pratade med ms ssk i fredags.

  • #13324

   Hej, jag tycker att du gjort rätt som pratat med din ssk om din huvudvärk. I början när man får en sån här diagnos är det som att man måste lära känna sin kropp på nytt. Vad är sjukdom och vad är inte sjukdom? Det är svårt att veta vad som är överanalyserande och vad man ska ta på allvar, man fick ju trots allt en ms-diagnos.
   Jag tänker att du nyligen har blivit ordentligt undersökt med MR, CT och diverse prover och har ett nytt inplanerat besök med din neurolog om en månad. Det är bra. Kan såklart inte uttala mig med säkerhet men jag tror dom har bra koll på dig och snart ska du se att bitarna kommer falla på plats, men väntan är så sjukt jobbig innan man får prata med sin neurolog och sättas in på medicin. Känner du att något inte stämmer så ring dem igen, sjukvården är till för att hjälpa dig. Och det finns kurator och annat, det fick jag hjälp med.

   • #13336

    Tack för svar.

    Ja, det är en omtumlande tid och jag känner att jag fick super omhändertagande fram till diagnos. De tog allt på allvar. Gjorde alla undersökningar o det tog knappa 3 dagar så fick jag diagnos. När jag väl skulle träffa neurolog för första gången efter diagnos så kom han (låg inlagd) satt sig i några minuter, läste innantill på ett papper, svarade knappt på några frågor, gAv mkt sparsam info. Väldigt lite om behandling mer än att de tänker högeffektiv behandling. Inget om start. Inget om varför man ska avvakta 3 mån. Sen gick han. Utan någon att delge mig någon plan. Skrevs ut en torsdag o ringde ms ssk måndag som då erbjöd mig komma till mottagningen samma veck. Fick då lite mer info. Men inget om var min aktiva inflammation är. Var placken sitter etc. Inget om ev prognos osv för det borde neurologen gått igenom.
    Så oron går och kommer. O denna smärta i huvudet likaså. Det är den som bidrar till mest oro nu.

  • #13335

   Det kan inte vara så att det hör ihop med förkylningen? Eller en stressrelaterad smärta pga diagnosen och all ovissvet du utrycker? Eller överansträngd iom allt? Låter som att det hänt väldigt mycket på kort tid. Jag hoppas det går över snart för dig och att det inte är något 🙂

   • #13337

    Kan absolut vara så.
    Därför ville ssk avvakta. Men hur länge då? Vaknade idag och kände smärtan direkt. Går jag o vilar så förSvinner den tillfälligt. Tar jag Ipren så försvinner det. Ibland är den mer molande och ibland mer huggande. Kan vara spänning.
    Över en vecka nu o just nu befinner jag mig inte hemma heller. Påsklov med barnen hos morföräldrar.

    Tack för att du svarade.

   • #13341

    Ja har du otur kanske tills allting har lugnat sig 🙁 Är man rädd eller grämer sig för något kan man ju omedvetet gå och spänna sig i hela kroppen till och med.

   • #13343

    Pratade med ssk idag som skulle konsultera neurolog.
    Känner att jag blir sämre snarare än bättre. Nu fått svårare med balans osv. Känns inte bra.

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.