MR efter byte av medicin

Visar 5 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13034

   Hej,

   Jag fick min första infusion med Rixathon i november efter byte från Tysabri. Enligt tidigare planering från mottagningen skulle MR göras i september 2022 men igår fick jag en tid redan i mars. Vet ni om det alltid kollas med MR efter första behandlingsomgången?

  • #13036

   Hej!
   Jag tycker att det låter som en väldigt vettig sak att göra i ditt läge. Det är ett sätt att säkerställa att Rixathon (rituximab) fungerar för dig efter att all effekt av Tysabri (Natalizumab) har gått ur kroppen.

   Det kan vara specificerat att man ska göra en MR ett visst antal månader efter ett medicinbyte generellt eller att det finns generella rekommendationer för just utfasning av Tysabri eller byte till Rituximab. Är du nyfiken kan du läsa om detta på Svenska MS-sällskapets hemsida.

   Rituximab: https://www.mssallskapet.se/wp-content/uploads/2021/03/SMSS-info-om-Rituximab-210118.pdf
   Natalizumab: https://www.mssallskapet.se/wp-content/uploads/2020/02/SMSS-info-om-Natalizumab-191127.pdf

   Vad bra att de har koll på dig! 🙂

  • #13037

   Hej! Jag gjorde också en ”extra” MR i samband med mitt byte från Tysabri till Rixathon. Det finns en ökad risk för sjukdomsgebombrott vid byte av medicin (om än dock väldigt väldigt liten och väldigt ovanligt). Så det är jättebra att dom gör en extra koll på dig! På kan du känna dig trygg ❤️

  • #13038

   Tack, det var mycket intressant läsning.
   Jag som haft MS i 17 år borde kanske veta mer om sånt här men jag har stått utan behandling sen 2012 och har glömt bort det mesta.
   Känner mig lugnare nu 🙂

  • #13046

   Jag har stått på Rixathon sedan jag fick min diagnos (januari 2020) och en MR gjordes de första gångerna direkt efter att jag fått medicinen, men efter jag tror det var tredje eller fjärde omgången, så började dem att fasa ut MR undersökningen till varannan gång, dvs en gång per år, men i början vill de ju se att det fungerar som tänkt och det kändes som att jag var på MR titt som tätt, vilket i och för sig kändes tryggt. Nu fick jag precis min femte omgång Rixathon och jag är inte kallad till MR.

  • #13048

   Jag har haft avonex förut i flera år 1 spruta/vecka och dyng sjuk influensa symtom feber frossa ont i kroppen i 4 av 7 dagar efter.Tillslut så fick jag nog,struntade i medicinen i ca 3,5 år sen ett nytt skov ja lite sämre kroppsmässigt 3 doser kortison fungerade perfekt efter så började jag med Mabthera inte någon reaktion alls av den medicinen 4e dosen idag.Sambon sa att hon noterat att jag blev lite hes på rösten precis efter så ny dos om 6 månader.

Visar 5 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.