Mr röntgen som visar aktivitet i hjärnan som tyder på MS

Visar 19 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13890

   Hej! Jag drabbades för 3 veckor sen ungefär av skelning, yrsel till och från och sämre balans samt dubbelseende. Efter 2 dagar (innan dess) med yrsel och väldigt trött.
   Fick göra mr röntgen och fick därefter tid till neurologi mottagningen, som jag då fick höra att de sett aktivitet i hjärnan. Bakom huvudet som tyder på MS.

   Fick då även göra ett ryggvätskeprov som jag nu väntar svar på. Och hoppas på relativt snabbt svar även om de mest troligt kommer ta upp till 1 månad. Givetvis har jag en hel del funderingar kring detta då det är helt nytt för mig. Vad har ni för erfarenheter av denna sjukdom?
   En fråga jag även har är hur länge ni fick vänta på ryggvätskeprov svar? Vet att de är svårt att svara på då de är olika men även om jag har svårt att komma på frågor så tänker jag mycket på detta.

  • #13891

   Hej!
   Det som hände mig var att jag förlorade synen helt på höger öga under 1 natt för 10 år sedan. Då fick jag precis som du göra MR röntgen vilket visade tecken på MS de kunde inte få ut någon vätska från min rygg tyvärr.. så jag fick diagnosen genom MR provet.

   Fick medicin direkt som heter tysabri och sjukdomen har inte orsakat några mer problem sedan dess och jag lever som vanligt.

   Hoppas detta kan vara till någon hjälp skriver bara lite kort hur det gick till för mig.

  • #13892

   Hej! Vad tråkigt att få detta besked och vänta som du gör, lider med dig. Vet hur det nns att vänta på besked då jag var exakt där för ett år sedan. Gällande ryggvätskeprovet så kommer det dröja en månad tyvärr. Jag tog mitt för snart en månad sedan (andra gången) och inte fått svar ännu..

  • #13893

   Jag hade domningar i båda fötterna och nervsmärtor i 1 1/2 år, samt svager på höger halva kroppen. Träffade en nerolog i feb gjorde röntgen plus ryggmärsprov. Fick diagnos 29 mars så allt gick väldigt fort.

   Nu har det gått några månader så man börjar landa i det mer och mer. Fick tecfidera i början men fick kraftiga biverkningar. Fick istället mathbera 22juli och det har hjälpt mycjey. Ska göra en ny röntgen okt -nov.

   Den här sidan har hjälpt mig mycket när man går i många tankar ♡

  • #13894

   Skall tillägga att jag fick nog snabbare svar då man misstänkte tumör först då jag har haft det 10år sedan (ingen farlig). Så hade jag inte haft det tidigare hade jag npg fått väntat längre.

  • #13895

   Hej. Jag beklagar att du drabbats av MS, det är tufft att få det beskedet.. du verkar vara i goda händer och har nu en kraftfull bromsmedicin. Skickar en stor och varm kram från en kvinna (alltså jag) född 1987 som var där du är fast för ett år sedan ❤️

  • #13896

   Rörde ihop allt lite men sista var till ninni86❤️❤️

  • #13897

   Tack ♡ Man glömmer aldrig läkarens ord när han sa att jag hade MS. För mig var det konstigt nog inte jobbigt just då utan mera att det kunde ha varit värre. Men nu har man mer klarhet om varför kroppen har varit emot mig.

   Klart har man haft stunder och gråtit om vad som komma skall, men har mera accepterat att det är en del av mig.

   Man har börjat tänka om att vissa dagar kommer det vara jobbigt och man får låta sig vara tröttare/svagare och andra dagar lättare.

   Jag var sjukskriven helt fram till agusti och börjadade arbeta på 25% sedan september har jag kört 50% och tanken är att jag ska vara tillbaka på 100% i november. Det har hjälp mig mycket med långsam upptrappning.

   Men vi alla är olika och man känner bäst sin kropp gällande vad man orkar eller inte. Jag har samtidigt tur att min MS har man upptäckt tidigt. På röntgen såg man endast 3 små fläckar på hjärnan. Men ska röntga nu andra omgången rygg mm så hoppas på att det är lika lite där eller inget alls.

  • #13898

   Har nyligen fått diagnos (juni/juli) Ska snart få första Mabhtera.
   För mig var det det elektriska stötar i båda benen förra året och Lhermitte-syndrom, men då avfärdade neurologen remissen tyvärr och menade att jag hade ryggbesvär. Nytt skov i februari med sluddrigt tal, suddig syn, skakiningar i höger arm och höger brn som inte hängde med, detta dock i attacker om några sekunder som kom under hela dygnet, fick äntligen komma till neurolog men även då trodde läksren INTE att det var MS, jag kände på mig det redan förra året, så MR och ryggvätskeprov som båda visade MS, så kom inte som en chock för mig utan på ett sätt skönt att få en förklaring som läkarna på akuten ville bortförklara som stress.

  • #13899

   Vad bra att ni blir tagna på allvar i vården. Alla är inte lika lyckligt lottade
   Styrkekram 😇

  • #13901

   Välkommen hit @flowse96
   Jag tycker att fyra veckor låter väldigt långt för att få provsvar. Tror att själva analysen inte tar mer än ett par dar att få svar på. Sen kan det naturligtvis ta tid innan de bokat in dig för ett besök etc.
   Lite lästips för dig som är ny: https://ungmedms.com/ny

  • #13902

   Alltså tack för alla svar. Uppskattar verkligen att höra andras erfarenhet. Är inte så bra på att använda forum, alla upplever ju denna sjukdom olika. Önskar alla väl även om de kanske inte alltid är lätt. Jag har läst igenom de ni hittills skrivit. Försökt iallafall. Sitter med en lapp för ögat som jag byter dagligen. Det underlättar för mig. De får ta den tid de tar.

   Får se vad ryggvätskeprovet visar men de löser sig. Som sagt skönt att ändå få veta vad som kan orsakat detta.

   Kram till er alla ❤️

  • #13903

   Önskar dig ett stort hopp från mig 😀

  • #13937

   Hej, väntar ännu på svar. Läste på 1177 att man kan få göra en till magnetröntgen efter svar från lumbalpunktionen. Men kanske tolkar det fel. Hur fick ni göra? Fick ni diagnosen direkt efter att provsvaret kommit? ❤️

  • #13938

   Hej 🙂

   Gjorde du MR hjärna eller både hjärna, hals- och bröstrygg? Om du inte gjorde de hals- och bröstrygg så kan du få göra en ny :). Så var det för mig. Du kan läsa lite om hur jag fick diagnosen här: https://www.multipelskleros.nu/leva_med_ms/andra_med_ms/jag_ville_bli_stark_som_en_bjorn.html

  • #13939

   Jag fick diagnosen efter MR, lumpalpunktionen gjordes för att bekräfta diagnosen. Men är ju så olika från fall till fall, svårt att jämföra tror jag.

  • #13940

   @justexist Tror de bara tog på hjärnan. Går in och kollar 🤗

  • #13941

   @kickis Okej, tack. 🙂

  • #13942

   Fått slutprovsvaren på 1177 upptäckte jag idag, hoppas bara de hör av sig snart.

  • #14038

   Hej! Var till neurologmottagningen idag. Har inte MS men de visa sig vara högst sannolik Mogad.
   Gjorde ett kompletteringsprov för att se om jag hade nmosd. Aquaporin-4 va negativt men då va mog positivt.

   Om någon som har denna sjukdom så undrar jag, hur mår ni?

   Det är konstig känsla att få en sällsynt sjukdom.
   Om de nu är de men väldigt stor sannolikhet.

Visar 19 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.