MS ????

Visar 0 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #11881

   Hej!
   Varning för långt inlägg. Men måste förklara min bakgrund för att komma till frågan.

   Min neurolog tror att jag har MS och har gett mig behandling för det. Jag besväras av svåra nervsmärtor på huvudet, ner i pannan och höger öga. Troligtvis trigeminusnerven. Denna hemska smärta började för 10 år sen och har blivit värre med åren.
   Utredning hos neurolog startades i januari 2020. Har gjort två LP. Första visade förhöjt IgG-index och andra LP visade förhöjt IgG-index och 2av 5 diskreta oligoklonala likvorspecifika band. Ingen Axonal skada, neurofilament inom referens.

   Gjort två MR, en utan kontrast och en med kontrast. MR av hjärnan och nacken visar inga tecken på demyeliniserande sjukdom. Röntgen sändes även för extern granskning till Sahlgrenska. Inga plack.

   Mina symtom är som sagt svår nervsmärta och trötthet.
   Låter detta verkligen som MS?? Borde det inte ha visat sig på röntgen i form av plack när jag haft besvär i 10 år? Smärtan har inte gått i skov.

   En fråga jag egentligen skulle diskutera med min neurolog. Men efter det att jag fått diagnosen så har hon inte haft tid för mig. Corona påverkar all verksamhet.

   Jag har fått Solu-Medrol tre dagar. Hjälpte inte men blev piggare av det. Rituximab 1000mg för 2 månader sen. Jag är sämre i min smärta nu än vad jag var innan jag fick Rituximab.

   Ni som har MS. Låter detta som MS? Att jag har någon sjukdom förstår jag ju…
   Mvh

Visar 0 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.