MS-påverkan vid infektioner

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #15041

   Hej alla,

   Jag har haft en förkylning/infektion senaste veckan, dock så mild att jag knappt känner av den. Däremot så får jag yrsel och hjärntrötthet vid minsta lilla ansträngning. Allt känns som en dimma, nästan som att jag är onykter. Jag försökte jobba hemifrån de första dagarna, men nu kan jag inte ens göra de. Dessutom är infektionen extremt långdragen, antagligen pga att jag går på rituximab/mapthera.

   Jag vet att man kan få MS-symtom vid infektioner, särskilt vid feber (som jag dock inte har haft), men ville ändå fråga om någon annan också får stor MS-påverkan även vid små förkylningar?

   Kan nämna att ett av mina första skov antagligen var en yrselattack, så det kanske inte är så konstigt om det är det jag känner av. Har 26 lesioner totalt, om det gör någon skillnad…

  • #15042

   Hej, jag känner igen mig i din beskrivning. Känner av ms skador vid infektion.

  • #15043

   Det är rätt vanligt. Men är det nya symptom eller gamla som kommer tillbaka?

   • #15044

    Antagligen är det gamla symtom som kommer tillbaka. Vid mitt eventuella yrselskov (januari 2022, i stunden trodde jag att det var kristallsjukan) tappade jag balansen när jag vände huvudet åt vänster. Synen var även påverkad och allt jag kollade på snurrade, så jag fick antingen gå runt och blunda, eller sitta och hålla huvudet helt stilla. Väldigt märklig upplevelse…

    Iaf, nu är det inte lika tydligt att jag får symtom bara för att jag vänder huvudet åt vänster (det är inte heller lika grova symtom, jag har varken balans- eller synpåverkan), men visst blir det värre när jag rör på mig än om jag sitter still. Det är även svårt att urskilja vad som är yrsel och vad som är hjärntrötthet, eller om det är en kombination av båda, då de påminner lite om varandra.

    Min slutsats är iaf att jag har någon typ utav MS-påverkan pga infektion. Tror inte att det är ett nytt skov, men har ändå meddelat min neurolog om situationen.

  • #15046

   När jag blir förskyld/sjuk så får jag mjölksyra i mina ben. Jag orkar inte röra mig på samma sätt. Likaså får jag nervsmärtor i mina händer och fötter. Min läkarare förklarade att det blir falska skov så fort jag blir sjuk. Nu har jag lärt mig hur min kropp kropp fungerar. Så fort mjölsyran kommer smygandes och mer närvsmärtor i fötter och ben, så kommer förkylning som ett brev på posten.

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.