MS? Under utredning

 • Författare
  Inlägg
 • #9163

  Jag har problem med skakningar i händer och lite i huvudet, myrkrypningar båda benen, kan få som ryckningar i musklerna . Trötthetskänsla i ben och i arm. Har konstig känsla under fötterna. Hade problem med ögonen i september åkte jag på något konstigt med mitt högra såg suddigt nu har jag fått dubbelsende. Det suddiga är borta Har även börjat få problem med vänster öga .När jag ligger ner så kan mina ben hoppa till. Jag har fått problem med urinen, känner inte när jag är kissnödig utan bara får ont i magen. Var till min husläkare som gjorde en liten neurologisk undersökning på mig kollade pupillerna och reflexerna i min journal står det \”Neurologstatus idag ua förutom tremor i händerna och ostadighet vid Rombergs test\”. Jag bad min husläkare sända en remiss till neurologen. Kommer bli kallad nu i december dit. 2011 så var jag jätte yr och tappade balansen fick hålla i mig för inte ramla in i något. Jag hade stickingar i vänser ben och myrkrypningar. Jag hade även ont i mitt högra öga. Läkaren sa bara att jag gått in i väggen.

 • #9164

  Tur i oturen att du ska bli kallad i december som ju är snart (även om det suger att det inte gjordes något 2011). Försök att tänka att det ju är hyfsat snart, men sök akut om du får nya symtom 🙂

  • #9165

   Får jag fråga va dina symtom har varit?

  • #9166

   Innan diagnosen ställdes så var det framförallt känselbortfall och domningar/pirr i stora delar av kroppen, och vissa balanssvårigheter.

   Men överlag så känns det viktigt att påpeka att ingen här kan säga om det rör sig om MS eller inte för dig. Många av de symtom du räknar upp är klassiska MS-symtom, men det luriga med det är naturligtvis att samma klassiska symtom kan vara symtom på något helt annat (olika brister, stress osv.) och att MS kan se väldigt olika ut på individnivå. Så det är viktigt och bra att du kollas upp, ligg på om det skulle dra ut på tiden, men ta med dig att det förmodligen inte gör någon skillnad om det görs nu eller i december. Men som jag skrev, tillkommer det något nytt symtom, som du inte känt innan, så sök akut och beskriv din historik. 🙂

  • #9168

   Tack fina du❤

 • #9169

  Är själv under utredning och går så klart och känner efter i kroppen dagligen. Det jobbiga är att i princip vad som helst kan vara tecken pä MS och det tror man när man är orolig. Det är bara det att det lika gärna kan vara en massa andra åkommor, så ta inte ut förlusten i förskott!

  • #9170

   Ja det är jobbigt, har du vart under utredning länge? Får jag fråga va dina symtom har vart?

  • #9171

   Det började med dubbelseende för ett drygt år sen, vilket försvann helt under hösten 2018. Nu är det stelhet/lätt domning/värk i mer eller mindre hela högersidan, från nacke och hela vägen ner. Värk bara i höften och neråt. Blir lätt trött, men jag hindras lyckligtvis inte från ett normalt liv – bortsett från det jobbiga i att ständigt fundera och känna efter.

   Det ska visst vara ett återbesök nu inovember… Får väl kolla så att jag inte blivit bortglömd 🤔

  • #9172

   Va jobbigt att det tar sån lång tid. Har du fått göra några undersökningar?

  • #9177

   Jadå, MR i nov 18, lumbalpunktion i feb 19, vidare undersökningar våren 19.
   Jag uppfyller inte kraven för diagnos än, så därav uppföljning nu i höst.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.