Ms utan utslag på mr

 • Författare
  Inlägg
 • #4870

  Hej 🙂 jag är en nojig tjej som börjar få det mer och mer jobbigt med min kropp som har jäklats i många år.
  Jag har alltid varit aktiv inom träning men har i många år känt att jag känner mig svagare än någonsin när jag tränar följt av total utmattning efter och en känsla att va sjuk flera dagar efter.
  Då tröttheten började påverka mitt jobb och min vardag sökte jag hjälp.. blev så deprimerad.
  Man tog problemet på allvar på en gång då man hittade aktiva reflexer i armar och ben, muskelsvaghet i höger fot, muskeltonus och tremor vid ansträngning. Man skickade mig genast på MR på hjärna och bröstrygg som inte visade något alls.
  I september var jag till neurologen som såg direkt att något inte stämmer och tittade förvirrat på röntgen bilderna.
  I slutet av månaden ska jag läggas in i Umeå i 3 dagar för en utredning. Trots detta är jag otålig och är less att må som jag mår.

  Börjar fundera på om ms är helt uteslutet då MR var ”grön” eller om någon av er fått en ms diagnos trlts mr inte visade nått? Ska tillägga att jag inte fick kontrast vid mr.

 • #4871

  Hej!

  Min MS började med en synnervsinflammation då fick jag göra MR x antal gånger det året visade inget tecken alls på MS. Blev diagnoserad med MS i alla fall och sedan ett år senare så visade MR prickar på hjärnan. Så ja man kan få MS diagnos utan att det visar något på MR. Håller tummarna att det inte är MS för din del.

 • #4874

  Tack för ditt svar 🙂 läste att synnervsinflammation är ett vanligt första symtom men det har jag inte haft. När jag läser om ms känner jag igen mig så men det är dom här sakerna som talar emot vad jag vet. ska dock få göra en lumbalpunktion i Umeå som jag tycker känns lite ångestladdat men ändå skönt att få göra det. Som sagt tack för svaret 🙂

  • #4892

   För mig gick ryggmärgsprovet lätt, mer ett litet obehag än ont, och jag slapp den där huvudvärken. Märkte ingenting efteråt. Sjukt hur olika det kan va!

   Visste dock inte på förhand att jag skulle göra det där provet den dagen, vilket nog bara var bra för då hade jag nog bara varit mer nervös. Några minuters chock (!) och sen satt jag där, lite skakis, med nålen i ryggen, hahaha. Hade en väldigt fin läkare dock som gjorde att jag kände mig trygg.

 • #4875

  Sa neurologen vad han misstänker? Och hur kom.det sig att du inte fick någon kontrast vid mr?

  • #4893

   Skönt att höra 😅 ja det verkar verkligen vara olika! Bara att ta sig igenom det 😅😅

 • #4876

  Har läst i journalerna och där står det ms eller myasthena gravis. När jag skulle göra MR sa röntgen läkaren att ”vi kommer inte ge kontrast då vi undviker det på unga människor”.. jag som inte hade och fortfarande inte har någon koll på vad kontrast har för funktion reagerade inte

 • #4877

  När jag gjorde mr förra veckan så fick jag kontrast just för att sjukdoms processen visar sig tydligare då. Det är viktigt att man får kontrast med mr annars visar inte sjukdomen sig så tydligt så tycker det är riktigt dåligt att du inte fick.

 • #4878

  Jag är 19 och får kontrast för mina mr för att ha koll på mina ms.fläckar, hur gammal är du?

 • #4879

  Känns ju jättekonstigt att jag inte fick det då.. känns bra att dom ska lägga in mig 3 dagar kanske jag får chans att göra en ny och även lp. Jag är 26 år. Är ju så sjukt.. var livrädd för ms förut men nu när jag varit sjukskriven 50% sedan i somras och vardagen påverkas så skulle det kännas skönt att veta var det kommer från hur sjukt det än låter.. hatar när folk frågar hur man mår och man inte kan säga anledningen..

 • #4880

  Vad har du för ms symptomer?

 • #4881

  Kontrast kissar du ju ut relativt snabbt så vet inte vrf dem sa så….. Ryggmärgsprov kommer gå bra jag fick dock ont i ryggen o huvudet men ladda med massa koffein 😊 vad för symtom har du

 • #4882

  Ryggmärgsprovet är fan i mig det värsta jag någonsin tagit. Inte för att skrämma upp någon men ******* va ont det gör sen kommer huvudvärken in fyfan!

 • #4883

  Bibbi, har dom tagit andra blodprover för att utesluta andra sjukdomar?

 • #4884

  För mig var de smärtfritt i ingen bedövning heller min läkare e iofs grym

  • #4890

   Man tog en massor med prover som var normala. Det står bara att myoglobinet är under 21.

 • #4889

  Tack för att ni skriver era erfarenheter!! Så himla skönt att höra andras erfarenheter 🙂
  När det kommer till lp är jag nervös men ändå inte.. ska göra mitt bästa och dricka mycket kaffe 🙂
  Mina symptom började med att jag kände mig väldigt svag i kroppen under fotbollsträningarna. Hade svårt att fokusera och helt slut efter och flera dagar efter med bland annat huvudvärk. Fick väldiga skakningar i benen.. till slut började den här svagheten i benen kännas under arbetsdagarns. Kan halta hela veckor, ingen smärta bara svaghet. Benen började i somras vika sig på träningar och skakningar spred sig också till händer och armar. La ner träning i juli sen dess har skakningarna gått ner.

  Tröttheten består dock. Är så trött under dagarna att jag knappt vet vad jag heter. Att gå uppför trappor och uppförsbackar är under de sämre perioderna hemskt. Släpar höger fot.. sedan ka det gå över och energin kommer tillbaka sedan kan det slå till igen.
  Så svårt att förklara men jag är så jäkla trött.. både i knoppen och kroppen. Kan vakna på morgonen av att höger stortå somnat. Ibland domnar knät ibland vaden.. folk frågar ofta om jag gjort illa mig för att jag går konstigt. Känns som att min kropp inte längre funkar som den gjort tidigare

 • #4894

  Konstigt att man blir inlagd i 3 dagar för att se vad det kan bero på. Man borde hitta problemet snabbt och säkert med blodprov och mr inte inliggandes i 3 dagar, eller så kanske jag har fel. När jag fick ms var det stick i ryggen på en torsdag, mr på en tisdag och blodprover sen fick jag veta veckan efter vad jag hade, men alla sjukhus arbetar ju olika speciellt utanför storstäder.

  • #4897

   Det handlar nog inte om hur olika sjukhus arbetar, utan på patienten som utreds. Ibland är det svårare att ställa en diagnos helt enkelt.

 • #4895

  Jag bor i Göteborg allt som allt så tog de väldigt långt tid innan jag fick min diagnos.. Ms är inget man ger i första hand.. De finns ju rätt många sjukdomar som kan likna ms men jg tror inte de är ms eller de e nog inte de som misstänks.. Står de vad du utreds för på din journal på 1177 du kan ju logga in där o kolla vad läkaren har skrivit

 • #4896

  Eftersom att mr och blodprover inte visat något mer än lågt myoglobinvärde vet man inte om det rör sig om en neurologisk eller muskulär sjukdom. Dom två som står i journalerna är ms eller myastena gravis som är en muskelsjukdom. Har inget sjukhus i min stad så tror att man lägger in mig så att alla prover kan göras på en gång så att jag slipper åka fram och tillbaka 🙂

  • #4898

   Hur som helst så kommer du nog vara i goda händer i Umeå. Jag kan inte mycket om myastena gravis, men senast jag fick min bromsmedicin så fick några patienter med den diagnosen också dropp. Vad jag förstår hade de alla haft någon kontakt med Umeå (vi befann oss i Västra Götaland).under sin sjukdomsperiod. Det händer ju dessutom mycket forskningsmässigt gällande båda diagnoserna.

 • #4899

  Vad skönt att höra Emma 🙂 ja Umeå känns som ett tryggt ställe att komma till. Det är helt enkelt bara att vänta och se. Jag var mest osäker på MR grejen då jag inte viste om den ensam kunde utesluta ms. Vet att dom säger att man inte ska googla så mycket men har man gått igenom nägot länge så är det inte så lätt att hålla sig från det 😅 tack ska ni ha för hjälpen!

 • #10395

  Hej,
  medveten o. Att detta är en 2 år gammal tråd skriber jag ändå. Bibbi, jag har mycket liknande symptom som dig och skulle jättegärma höra hur det blev. Fick du svar och hjälp i Umeå om vad som är fel?
  Någon annan som har liknande symtom som kan ge mera info?
  Tacksam för svar :).

 • #10396

  Sorry för tyrkfelen. 😆

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.