Muskelryckningar

Visar 5 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #12112

   Hejsan, jag fick min ms diagnos i januari 2021 så detta är väldigt nytt och jobbigt för mig, jag undrar om någon annan där ute har upplevt samma som jag. Det är så att senaste tiden har jag haft väldigt mycket små muskelryckningar, typ som att det bubblar i musklerna över hela kroppen, har senaste veckan haft ganska mycket i ansiktet och det är så störande! skulle vara så tacksam om någon annan kunde dela med sig av sina erfarenheter av muskelryckningar.
   Med vänlig hälsning, madeleine

  • #12116

   Hej! Tråkigt att du fått MS. Fick min diagnos för 1,5 år sen, och det är tungt i början, men för mig så blev det lättare när jag nu har börjat inse att mina största farhågor inte blev sanna direkt, ex jag hamnade inte i rullstol och jag kan leva hyfsat normalt, jobbar heltid och har inte dragit ner på min livskvalitet nått. Sen är det självklart olika för alla.
   Vet inte om det är samma, men jag har ibland som sockerdricka i kroppen, bubblar/sticker, gärna i ansiktet. Och häromdagen så kändes det exakt som det rann varmt vatten ner för benen ett tag. Mkt konstig känsla…mkt som är konstigt med MS.
   Har inget som hjälper mot det dock tyvärr. Får bara sömntablett för jag har värk i benen som är värst när jag ska sova.
   Hjälpte nog inte dig särkilt mkt inser jag nu, men du är inte ensam i det här. För mig har det hjälpt mkt att följa andra MS-kämpar på Instagram. Följ gärna mig där om du vill, lägger ut lite då o då om min MS, o ibland frågar jag andra MS-kämpar om råd o tips. ArtByMissB.

  • #12121

   Har inte haft min diagnos så länge men upplevde samma sak som du. Små små muskelryckningar lite överallt i kroppen. Ringde till neurologmottagningen och fick svaret att det förmodligen är stress/oro bara.

  • #12125

   Hej! Jag fick min diagnos i december 2020. Hade innan dess en period med mycket små muskelryckningar i hela kroppen, mest i benen men även på andra ställen i kroppen. Kände av detta särskilt när jag lagt mig om kvällarna, hade svårt att sova på grund av detta. Var överlag en period med mycket ångest och dålig sömn. Jag ringde min hälsocentral och fick tabletter mot ångest/sömnsvårigheter och när jag började sova bättre klingande också problemet med ryckningarna av. Kan dock fortfarande känna av dem då och då, men inte alls i samma frekvens.

  • #12126

   Tack för alla snabba och kloka svar, ni har verkligen lugnat mig! och det är “skönt” att höra att man inte är den enda med skumma och konstiga symtom i kroppen sen ms! Det är en lättnad att inse att man inte är ensam i att utkämpa denna kamp, ska verkligen ta tipset att följa andra med ms på sociala medier!

   • #12159

    Det är inte ovanliga symtom alls, däremot så finns det kanske en risk för att det är ett nytt skov om det är symtom som du inte haft förut. Så det kanske kan vara värt att kommunicera med vården om du är osäker. 🙂

  • #12134

   Jag har också som bubblor i kroppen. Särskilt i mina ben. Har jag varit igång mycket en dag så känns det nästan alltid på kvällen när jag slappnar av. Jag brukar inte tänka på det så mycket under dagen när jag väl är igång.

   Haft många skov som visat sig i benen och känselstörningar över kroppen så jag tänker att det är rester av dom skoven.

Visar 5 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.