Muskelryckningar(!)

 • Författare
  Inlägg
 • #8914

  Hej, jag har i snart ett år haft konstanta muskelryckningar i mitt vänstra ben främst. Det är stora ryck i vadmuskeln och små, även på benet, på foten, under foten har jag små ryckningar hela tiden, även runt ankeln. Det fortsätter upp i låret. 80% kommer i vänster ben, 20% i höger. Det är konstant, 24/7 .. dygnet runt.. i snart ett år!

  Vart på jour, akut men blivit hemskickad o de har sagt det är bara stress. – trots att jag inte är ett minsta dugg stressad??

  Var på VC nu, efter två besök där de kollade reflexer, muskelstyrka, tog blodprover osv. Så skrev hon remiss till neurolog. Jag har ingen muskelförändring så vitt vi/jag kan se. Läkaren säger till mig att jag kan ha hjärntumör, blodcancer, ms, als eller någon annan neurologisk sjukdom(!)

  Ryckningarna blir värre och hela rumpan sätter igång och rycker o drar om jag vart ute på promenad. Efter en timme slutar de i rumpan men det kvarstår i benen/låren och fötterna. Jag känner enbart av det i vila, alltså när jag är still. Rör jag mig märker ja inga ryckningar.

  Är nu rädd att dom inte tar mig på fullt allvar på VC, hon ville bestämt inte skriva remiss till magnetröntgen för varken hjärnan eller ryggen, enbart remiss till neurolog??

  Vad ska jag göra? Jag kommer inte klara av att vänta 3-4mån på neurolog för att kanske få nej på allt. Eller i bästa fall ytterligare 2mån väntan på magnetröntgen.

  Hur fan ska man göra för att skynda på detta? Har ni några tips?

 • #8918

  Prova att ringa till neurologen och fråga om de fått remissen. Försök då även att skynda på det. Säg att du gärna tar en avbokad tid och att du kan komma med kort varsel osv. Ibland måste man ligga på lite och tjata.

  • #8944

   Håller helt med. Ring och peta. Det viktigaste är att du får träffa neurolog asap.

   Lycka till!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.