Någon mer som kissar hela tiden?

 • Författare
  Inlägg
 • #4216

  Någon annan som har problem med kissblåsan och springer på toaletten 15 gånger per dag? Fick höra idag av min ms läkare att det är symptom på skov? Förstår ingenting😥
  Jag ska påbörja min första behandling nästa vecka då jag fick ms rätt så nyligen och jag undrar om man kan vara gravid och ta sin behandling eller om man blir gravid så kan man inte behandlas för ms?

 • #4217

  Ang graviditet och MS så beror det helt och hållet på vilken medicin du tar/tagit. I regel bör det gå minst tre månader mellan behandling och graviditet för att undvika fosterskador. Är du gravid ska du genast meddela din läkare detta.

  Ang kisseri – japp. Och jag har aldrig hört att det är tecken på ett skov. Det beror på dålig blåskontroll – med tiderna tappar man lite av reflexerna så man får svårt att tömma urinblåsan ordentligt och får därför gå och småskvätta på toa 🙂

 • #4218
  Moa
  Moa

  Jag kissar också 15 gånger om dagen även på natten, tror inte att det är skovrelaterat, möjligen pseudoskov”. Väntar remiss till urolog lr vad det heter. Verkar finnas hjälp att få iaf.

 • #4219
  cam
  cam

  Hej tulpantjej12

  Att neurologen säger att det är ett skov kanske är för att du uppfattar det som nya symptom?

  Jag får botox i urinblåsan och tappar mig med katetrar för att kunna hålla mig/inte känna mig kissnödig hela tiden/. Botox är väl dock inte det första man gör för att bli av med ”problemet”, utan man borde ju testa om det kanske funkar med enklare hjälpmedel först.

 • #4220

  Angående graviditet så måste du kolla med läkaren.
  Angående blåsan så ja, jag har också så till och från. Mitt brukar bli värre när jag har en infektion i kroppen (alltså pseudoskov för min del). Har troligtvis haft ett skov som påverkat blåsan någon gång. Får även mer pirr i benen vid förkylningar till exempel.

  • #4222

   Kissar också ofta men har inget skov just nu va jag vet så tror inte det är skov relaterat.

 • #4223

  Ang.kisseriet ska det finnas piller som dämpar behovet o lugnar blåsan innan den är full.
  Och gravid kan man vara med ex tysabri som jag hade när min dotter kom till och som är helt frisk o fin men föddes 3 v tidigt.
  Prata med din läkare om allt som oroar.
  Kram till dig!

 • #4224

  Jag fick tolterodin (tror kapseln heter så) för att urinblåsan ska slappna av och det har hjälpt mig mycket. Har själv mest haft problem nattetid men efter jag fick den kapseln märker jag även dagtid att jag inte behöver springa lika ofta.

 • #5784

  Hej,
  nu har jag också fått Tolterodin för att prova som ett hjälpmedel. Jag tycker det är mest jobbigt att bli nervös över att det inte finns toaletter överallt som är anpassade. Är det någon mer som använder Tolterodin vid behov? Hur upplever ni i så fall att det fungerar?

 • #5789

  Jo kissar väldigt ofta..

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.