Någon som fick klåda av Mabthera?

 • Författare
  Inlägg
 • #5845

  Hej, finns har någon som fick klåda eller allergi/ överkänslighet framkallad av Mabtera? irka 10 dagars sedan fick jag min första Mabthera infusionen. Fick inga biverkningar då. Men nu jag får klåda i mina handflator då och då. Inga utslag alls, bara klåda. Har varit uppmärksam med kosten och då upptäcker jag att varje gång det verkar vara helt olika produkter (tex jördgubbar, hallon, banan). Kör paleo/keton diet, så har uteslutat mejeri och gluten. MS ssk säger det är inte Mabtera, VC ssk säger det verkar vara Mabtera biverkning.

  Har någon haft samma biverkning av Mabtera? Finns det jag kan göra själv att få bort klådan? Tack på förhand.

 • #5846

  Har inte upplevt den biverkningen men hade det varit jag skulle jag provat ta allergitabletter. Jag tar det dagligen sedan drygt ett år tillbaka så jag har ”svårare” att märka av allergisymptom.

 • #5847

  Inte direkt men den här sommaren fick jag klåda på mina tatueringar på armarnaså det blev upphöjda prickar. Aldrig haft så förut så tror jag blivit överkänslig mot solen och att det var soleksem.

 • #5848

  Och klåda i händerna fick jag efter 5 dagars infusion med kortison. Men ingen annan klåda överlag av Mabthera. Testa ät antihistamin och se om det blir bättre.

 • #5854

  Hej igen, tack till kommentar. Jag också upplever att det är mer överkänslighet än allergi. Iaf, fick jag köpa ett antihistamin Loratadin idag. I apoteket de rådgör att äta medicinen varje dag 1st eller vid behöv dock 1st/dag. Vi förse hur det går. Tack igen till tips 🙂

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.