någon som lever med personlig assistans?

Visar 9 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #7227

   Som titeln lyder…

  • #7228

   Hej, jag lever med assistans. Har du några frågor? Eller undrar du allmänt om det finns någon mer?

  • #7230

   jag Undrade mest, alla som är sjuka med ms som är i min ålder (36) verkar så himla friska. Jag har hjälpbehov med allt förutom att tänka och prata. Jag har assistans dygnet runt och det medför ju en annan typ av problematik än bara sjukdomen. Har ser din situation ut?

  • #7231

   Vi verkar var ganska likartad situation. Jag är 31 och precis som du är alla runt mig som har den mest betydligt friskare. Precis som du Behöver jag hjälp med allt förutom talet 😊 jag har också assistans dygnet runt.

   Assistansen Är en stor hjälp utan den skulle jag ha ett liv men som du nämner medför den andra problem. Lite av en energitjuv ibland.

  • #7233

   Det känns lite fel, men det känns som en lättnad att man inte är ensam med så aggresiv ms. Assistansen för mig är livsnödvändig samtidigt som det verkligen är hemskt attt inte ha ngn frihet och ensamtid.

  • #7239

   Känner igen mig i Det du skriver. För mig är det också livsnödvändigt. Jag rör mig inte alls utan mina extra armar och ben. Men som du skriver den stora nackdelen är att man aldrig är ensam. Visst mina assistenter kan gå undan till mitt extra rum om jag vill vara ensam men det Är inte riktigt samma sak. Jag kan sitta ensam i vardagsrummet och titta på tv för att ha någorlunda egen tid men då måste jag avstår att fika framför teven. Jag kan någorlunda åtminstonde använda mobilen om jag ligger i sängen och sidan eller om jag sitter vid matbordet. Jag använde då mitt vänstra pekfinger eller så dikterar jag vad mobilen ska skriva.

   Jag är åtminstonde glad att jag får möjligheten till att få den hjälpen jag har med tanke på hur snabbt jag har blivit väldigt grovt funktionshindrad. Tack vare assistansen kan jag får vara aktiv inom Neuroförbundet.

   Hur länge har du haft assistans?

  • #7240

   tiden går väldigt fort men jag tror 6-7år? fick diagnosen 09. Men det har gått väldigt fort tyvärr. Slutade arbeta – 2011. Hur upplever du din assistans? Har du någon typ av stabilitet? Vart i landet häller du hus? Jag bor igbg.

  • #7275

   Ja, tiden går läskigt fort. Det känns som det var nyligen jag började ha assistenter men det har snart gått tre och ett halvt år samtidigt känns det som att det har gått längre. Precis som för dig Gick det väldigt fort för mig, jag fick min MS 2011 och redan 2014 behövde jag full hjälp, till en början hamnade jag på korttidsboende nästan ett och ett halvt år innan jag fick min egna lägenhet och kunde börja använda mina assistenter.

   Jag tycker ändå att min assistans är ok. Har precis haft det lite tufft pågrund av en av mina assistenter som också var arbetsledare, men hon är anledningen slutat så jag hoppas att det blir bra igen. Annars har jag kommit bra överens med mina assistenter, med vissa bättre än andra. Men det är ganska mänskligt, man kommer olika överens med olika människor.

   Hur upplever du din assistans? Jag bor i Stockholm.

  • #8050

   sent svar, jag glömde tråden helt. Min assistans ärbra, men det är svårt att personal överhuvudtaget. Jag bor i gbg. Jag tror det är så överallt. Har du några hjälpmedel?

  • #14911

   CG

   NI som var personlig assistans dygnet runt bor ni ensamma?

   Jag har också assistans.

Visar 9 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.