Någon som testat Iqoro mot sväljsvårigheter?

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #12493

   Hej!
   Jag föll över “träningsredskapet” Iqoro av en slump när jag googlade på andra saker. Såg då att träning med denna kan hjälpa vid ex sväljsvårigheter. Det står såhär:
   “IQoro är en neuromuskulär behandlingsmetod som aktiverar kroppens eget inprogrammerade system för sväljningsprocessen. Den involverar nervbanor och totalt 148 muskler, inkluderat såväl viljestyrd- som icke viljestyrd muskulatur.”

   Jag har själv lindriga sväljsvårigheter troligtvis pga min MS (väntar på remiss från min läkare för utredning) och även andra besvär som Iqoro sägs kunna hjälpa mot. Blev i och med det väldigt nyfiken på denna produkt. Någon som testat den?

   Det står bla detta ang MS:
   https://www.iqoro.com/se/svaljsvarigheter-dysfagi/neurologiska-sjukdomar-ms-parkinsons-als/

  • #12494

   Hejsan!

   Jag har använt IQoro under lång tid och är jättenöjd. Inte främst för sväljsvårigheter, utan för att få bukt med halsbränna och “reflux” på grund av ett hål i magmunnen.

   Mina besvär försvann på några veckor och effekten är kvar även om jag under perioder inte använder den. Med det sagt, den fungerar bevisligen utmärkt för ett av många besvär den ska kunna behandla, så då är det nog högst troligt att den fungerar även mot sväljsvårigheter. En vän i sjukvården berättade att de rekommenderar den till strokepatienter som fått sväljsvårigheter.

   Så kör på, tycker jag, och lycka till! 🙂

   • #12504

    Vad spännande att det har fungerat för dig! Snabbt resultat dessutom redan efter ett par veckor.
    Jag har också problem med halsbränna så tänkte att om jag har tur kanske det fungerar för både det och sväljsvårigheterna. Tror bestämt jag ska lägga en beställning, står på hemsida att det hur som inte kan skada på något vis så det borde inte göra besvären värre.

    Tack för din pepp! 🙂

Visar 1 svarstråd

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.