Nån som tar AUBAGIO ?

Visar 9 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #4065

   hej
   jag fick min diagnos för exakt ett år sen, sen dess har jag använd aubagio. i april när de tog nytt MR det visade inga nya aktiviteter (positiv).
   men jag har märkt försämringar hela tiden, mesta dels vänstra benet.
   är det nån som har använt aubagio, hur funkade för er?

  • #4066

   Jag gör! Fick diagnosen i mars förra året och det har gått fint. Har inte märkt någon skillnad med på min förra MR hade det kommit upp en ny “fläck”. Ska på MR igen i december sen får vi se vad som händer.

  • #4068

   jag ska själv nästa vecka på min andra MR, jag undrar förutom första gången har du lämnat mer ryggvätskeprov?
   vilken sjukhus fick du din diagnos och behandlas?

   • #4073

    Jag har inte tagit något mer ryggmärgsprov efter första gången. Jag bor i Oslo och fick diagnosen här, går varannan månad på blodprov och MR en gång i året eller en gång i halv året beroende på hur det ser ut.

  • #4069

   Jag fick min diagnos 3 år sen och dem tar ryggmärgs vätska, när det är väldigt mycket fläckar på min MK

  • #4072

   Shirin använder du också Aubagio?

  • #4074

   Nej jag får Mabtera! Är väldigt nöjd med den 🙂

  • #4099

   Jag fick min diagnos i maj i år och har sedan dess tagit Aubagio. På min senaste MR kunde de dock se en ny fläck så nu blir det till att prova Mabthera.

  • #4101

   jag gjorde ett nytt MR som visade väldigt liten aktivitet på en sida av hjärnan ,ska i början av vecka ta en ryggmärgsprov för att se om det finns inga inflammation , om man känner försämringar fast MR visar inget då är det viktigt med en ryggmärgsprov .

  • #9454

   Jag har precis fått MS diagnos och min läkare rekommenderar aubagio. Ni som skrivit i tråden tidigare, har ni möjligtvis någon uppdatering i hur det har gått med denna medicin? Är lite orolig för att den inte är tillräckligt effektiv mot nya inflammationer.

  • #13386

   Jag fick min diagnos 2016 och det upptäcktes via en inflammerad synnerv. Min läkare rekommenderade då Aubagio. Jag har har ätit Aubagio sedan 2017 och har aldrig haft ngt besvär med den tabletten. Inte haft ngn aktivitet i hjärnan efter MR.

   MEN sen så nu i höstas (2021) upptäcktes ett litet vitt plack i min hjärna som indikerar på att jag haft skov (men jag har inte märkt det) och då rekommendera min läkare att byta till Mathbera eftersom det placket indikerar att Aubagion inte fungerar längre – även om det var ett litet plack och det skulle lika gärna kunna vara ett plack som är åldersrelaterat.

   Men så sa min läkare också att även om det är ett litet plack vill jag byta då man ser på långt gående effekter på Aubagio att det kan generera tumörer i buk, tjocktarm och njurar (tror jag det var) Läkaren menade att AUbagio funnits i endast 10 år och man började behandla med den för 5 år sen – Ca 1% av Sveriges MS patienter äter Aubagio. Min läkare menade att Matberan har man 24 års data på och den vet man ger inga effekter såsom cancer eller tumörer.

   Ville bara dela med mig av det (fick denna kunskapen om Aubagio och tumörer igår) för i övrigt har jag mått fin fint med Aubagio även om dom nu vill att jag ska byta….

Visar 9 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.