När läkare misstror än? Hjälp mig snälla..

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14189

   Jag har sedan November 2021 haft följande besvär: ser sämre, “konstig känsla i högersida av kroppen”, domningar, pirrningar i framför allt höger sida, muskelryckningar och ibland smärta som kan sätta sig i låret, vaden och ytterarm. Uppsökt vård och fick göra en MR på enbart hjärna utan kontrastvätska och då nekade neurlogerna remissen, mina symtom fortsätter bara och är i konstanta (dom kunde försvinna då och då i början). Jag har adhd och har även lidigt av panikångest kopplat till hälsoångest och jag får känslan av att alla läkare tror att jag hittar på och det är ångest? Hur ska jag kunna gå vidare i min utredning? Kan man byta och betala? Det börjar ta på mitt psyke väldigt mycket att folk tror att jag inbillar mig när jag känner det varje dag och det är väldigt obehagligt. Ska tilläggas att jag gått till två sjukgymnaster som sagt att det verkar som neurlogiska problem men läkare avfärdar detta. Snälla hjälp mig känner mig så ensam..

  • #14190

   Det där låter inte alls roligt… 😟 Har du träffat en neurolog, eller tillhör remitterande läkaren primärvården?

   Det brukar inte vara konstigheter att ordna en ny medicinsk bedömning, det vanliga är att läkaren skriver en remiss till en annan läkare. Du skall inte behöva betala för detta!

   Här finns en artikel om du önskar läsa vidare:
   https://neuro.se/vaart-arbete/diagnosstoed/ny-medicinsk-bedoemning/

   Jag har också ADHD och MS, ADHD precis som MS kan se väldigt olika ut från person till person, men jag kan i viss utsträckning relatera till den oro som du beskriver att du känner.

   Kom ihåg en sak till: Du är inte ensam! Jag hoppas att du finner det stöd som du önskar, och dessutom hjälp av vården som du behöver.

  • #14195

   Tusen tack för ditt svar. Nej, jag är fortfarande fast vid vc då neurlogin nekade remissen som min läkare skickat till dom. Har en läkartid imorgon hos en privat aktör och hoppas dom kanske kan hjälpa mig med hur jag ska gå vidare med detta för detta börjar tära på mitt psyke att inte få ngn hjälp för mina besvär 🙁

  • #14200

   Du borde få göra MR på ryggen också. Dina problem behöver ju inte komma från hjärnan. Stå på dig och uppsök läkare igen. Jag fick kämpa i ett år innan jag fick göra MR. Allt såg normalt ut enligt läkarna och de trodde inte på MS. Men när jag väl gjorde MR besannades mina misstankar och jag fick diagnos efter att jag även fick göra LP.

  • #14201

   Hur gick det hos den privata läkaren? Hoppas det kändes bra 🙏 @emiliaelisabeth

   • #14348

    Tack för svar, det känns bättre och inväntar idag röntgen på ländryggen! tac<3

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.