När man inte kan jobba mer…

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #10355

   Hej,

   Ni som inte kan arbeta längre och nu har blivit beviljade hel sjukersättning, hur har den processen sett ut för er rent praktiskt?

   Jag har en heltidstjänst, men har inte kunnat jobba på över ett år. Troligtvis blir det svårt för mig att komma tillbaka överhuvudtaget, då jag försämrats avsevärt under de tre senaste åren och min MS är progressiv.

   Förlusten av den trygghet jag kämpat förbaskat länge och stenhårt för att bygga upp, den förändrade självbilden, de fysiska och mentala begränsningarna, känslan av att det inte längre är man själv som styr, rädslan för framtiden… Hur gör man för att bli till freds med livsförändringen och börja se tillvaron i ett annat ljus?

  • #10359

   Hej!
   Jag är inte i samma situation men har funderat på svaren till dina frågor tidigare, så jag hoppas att det är ok att jag svarar på din tråd ändå. Hos neurologen där jag går så är det kuratorn som håller i alla trådar hur en går tillväga med arbete, sjukskrivningar och sjukersättning. Jag tänker att hjälp även kan fås från t.ex. organisationen Neuro. Jag hoppas även att någon med erfarenhet svarar på din tråd för det finns många människor i liknande situation och många som kan hjälpa dig, även utanför det här forumet.

   Jag lyssnade nyss på Björn Natthiko Lindeblads sommarprat. Jag tycker hans livsvärderingar på ett fint sätt sammanfattar det som gäller i allas liv, oavsett hur livet ser ut. Jag hoppas innerligt att du hittar det du söker och att människor som bidrar till detta trillar in i ditt liv.

  • #10360

   Hej Boli,
   Tack snälla för ditt svar och dina tips! Är självklart tacksam för alla kloka tankar och råd, oavsett livssituation och erfarenheter. Jag har bollat dessa frågor med min kurator, men känner inte att hen riktigt har kunnat vägleda mig på rätt sätt.

   Tycker därför att det är oerhört värdefullt att få input från andra personer med MS. Jag menar, även om personalen är empatisk, kunnig och erfaren, är det ändå omöjligt att faktiskt sätta sig in i hur det känns att vara sjuk i MS med allt vad det innebär. Även om du och jag t ex inte är i samma situation är det åtminstone lättare att relatera till varann. Så känner jag.

   Tack igen, nu ska jag lyssna på sommarpratet! 🙂

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.