Nerv/muskelryckningar symtom på Ms?

 • Författare
  Inlägg
 • #8570

  Är inte diagnoserad med Ms….Startade en tråd innan om stickande händer och fötter som kom och gick i båda händer och fötter. Har vart hos läkare som trodde att det berodde på stress.
  Nu har jag fått små muskelryckningar i lår, mage, ryggen, rumpan ja överallt flera gånger per dag. Inget som gör ont utan det smårycker en-två gånger i en muskel och sedan i någon annan muskel. Låter detta bekant?

  Funderar på att kontakta läkaren igen pga min oro….

 • #8571

  Vad för typ av läkare trodde att det berodde på stress – var det en läkare inom allmänmedicin? När du säger till exempel lår, talar du om ena låret eller båda låren? Sådant kan ha betydelse.

  Mycket går att skylla på stress, och jag har personligen upplevt innan min MS-diagnos att läkare gärna gör det. MS kan också vara en lite lurig diagnos att ställa, som först kräver olika typer av undersökningar.

  Kräv att bli undersökt ordentligt! Av samma läkare eller en annan läkare. Tjata till dig en magnetkameraundersökning om så krävs! Jag skulle förresten inte vilja vara läkaren som missar MS hos en patient…

 • #8572

  Båda låren, det är inget speciellt ställe dt rycker mer utan det är olika ställen hela tiden.
  Läkaren sa att eftersom att jag inte kände någon svaghet eller att stickningarna höll i sig mer än nån timme och att de hela tiden ”flyttade sig” så trodde han inte att det var MS. Stickningarna är inte konstanta utan kunde komma och gå under dagen.

 • #8573

  Muskelryckningarna är kortvariga, 1-3 snabba små ryck och sen borta, sen kan det rycka på ett annat ställe strax efter eller ett par timmar efter.

 • #8574

  Jag har inte hört att stickningar flyttar på sig på det sättet, och någon annan får gärna fylla i här, men måste de uppträda konstant? Jag har inte stickningar, men alla symptom behöver inte uppträda konstant. Jag har ett par återkommande symptom som inte ens uppträder varje dag, till exempel ryckningar i ena ögat för att ta ett enda exempel, som min neurolog har konstaterat hör till MS.

  Även om det inte är MS kan dina problem ändå fortfarande vara av neurologisk natur, och kanske du skulle behöva prata med en neurolog (?)

 • #8575

  Ja så känner jag med, jag nöjer mig inte med att det ”bara” är stress, visst har jag stressat mycket men jag får ångest av rädslan för någon neurologisk sjukdom, vilket iof kan vara roten till alla symtom, eller så är det helt enkelt en sjukdom. Svårt att veta när man inte får en chans till utredning.

 • #8576

  Jag har stickningar i framförallt ansiktet. Det kommer och går och är som ett litet nålstick eller som en liten iskall regndroppe som kam kännas stickande. Det var också bland mina första symptom när jag började känna mig konstig och läkaren på vc försökte också styra in det mot stress. Månaderna som gick fick jag sämre syn och vid ansträngning blev synen suddigare. Efter de symptomen skickades remiss till ögonläkare. Ögonläkaren sa att jag behöver terminalglas…….. efter det fick jag dubbelseende och först då skickades remiss till neurooog och jag fick min diagnos…… så ja, läkare kan ha fel både en och två ggr….. förhoppningsvis har de inte fel i ditt fall men säg att du vill få remiss till neurolog.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.