Ny med MS, Rixathon och konstant huvudvärk

 • Författare
  Inlägg
 • #9544

  Hej, jag är ny här i forumet och har väldigt nyligen fått min MS diagnos.

  För mig har det gått väldigt fort, från första besök hos neurolog 3/12 till MR 3/1, sedan blev jag snabbt inlagd på Karolinska 10/1 där jag fick kortison intravenöst tre dagar. När proverna på ryggmärgsvätska samt blod kom fick jag min första behandling med Rixathon 17/1.

  I torsdags, alltså 30/1, så började jag känna kraftig huvudvärk som har hållit i sig (i skrivande stund inne på 6e dagen). Det känns som att Alvedon hjälper lite men det släpper aldrig helt. Är det någon här inne som känner igen sig?

  Jag har tagit kontakt med min mottagning men vill även passa på att fråga er som har fått samma diagnos och vet vad jag går igenom. Tack! 🙂

 • #9546

  Hur har det varit med oro och stress den senaste månaden? Jag har haft problem med lättare migrän/spänningshuvudvärk till och från i flera år, men tiden efter att jag fick min diagnos präglades mycket av just oron, vilket ledde till kraftig och utdragen huvudvärk och yrsel. Nya ”symtom” späder ju kanske också på stressen, vilket bara gör huvudvärken sämre. Alvedon har sällan hjälpt mig mot sådan värk.

  Så vitt jag vet är huvudvärk ingen symtom av varken ms eller rixathon.

  • #9550

   Tack så mycket för svar!
   Jag upplever mig inte som särskilt orolig eller stressad över min situation men det var självklart en jobbig period när jag låg på sjukhus. Värst var egentligen att ”ta hand” om mina nära som varit väldigt oroliga.
   Det kanske är så att huvudvärken är efterdyningar av allt som hänt

  • #9551

   Nej det lite kniviga med stress är ju att man sällan är medveten om den förrän långt efter att symtomen börjat komma till uttryck. För min del kom det lite fördröjt efter att man hunnit smälta allt. De första veckorna efter diagnosen kändes det alltså ändå helt okej. Det räcker ju kanske att man går och tänker mycket på det, även om man inte tycker sig kännas ”oroad”. Sen finns det ju många anledningar att ha huvudvärk utan att vara stressad eller har ms och gå på rixathonbehandling också såklart.

   Jag skulle tro att en ms-sköterska borde kunna svara ganska lätt på ifall det kan ha med behandlingen att göra.

 • #9547

  Hej!! linneath!
  Dom bytte från Mabthera till Rixathon..
  Jag har mått bra fick den i september förra året…
  Men dom senare veckorna har jag huvudvärk ont i nacken ryggen mm..
  Vet inte om det är pga Rixathon..
  Kram

 • #9556

  Hej jag har huvudvärk hela tiden ,vissa dagar tar jag mig inte ur sängen.
  Haft det så sedan modafinilen slutade fungera (Mot hjärntrötthet).
  Min blir sämre vid aktivitet.
  Håller på med utredning.

  • #9557

   Oj så jobbigt!
   Hoppas verkligen att det blir bättre för dig.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.