Ny som patient

 • Författare
  Inlägg
 • #4790

  Hej!
  Jag heter Susanna och är ganska ny här. Jag fick min diagnos för fyra veckor sedan men har på grund av en hjärntumör (hittad under den första magnetröntgenundersökningen) inte träffat MS-läkare eller påbörjat behandling. Jag har försökt söka runt kring hur nästa steg ser ut men hittar inte riktigt så jag tänkte att jsg frågar er; har ni en egen kontaktperson/sjuksköterska/läkare som har hand om er behandling och mående? Tog det lång tid innan ni började med medicinering? Och är det något speciellt jag bör fråga efter eller be om i form av stöd från sjukvården? Jag är patient på Karolinska i Stockholm.
  Tack för er hjälp och gott nytt!

 • #4791

  Jag fick medicin samma dag jag fick diagnos. Jag låg på sjukhuset i 1 vecka o träffade 3 st MS läkare på sjukhuset.

 • #4792

  Jag gjorde en lumbalpunktion och fick bekräftat att jag har MS, sen började jag medicinering rätt omgående. Fick träffa ett MSteam med sjuksköterska, läkare,, arbetsterapeut och fysioterapeut Har även gjort en ”MS-utbildning” med information och möte med andra sjuka.

 • #4793

  Jag började efter en månad pga jag själv valde det ( hade en resan på gång).
  Jag fick direkt en ansvarig läkare och sjuksköterska på neurologmotneurolog mottagning. I först hand kontaktar jag alltid sjuksköterska först. Jag använder mig av 1177 online kontakt det går för mig mycket fortare att nå de.
  Jag har börjat skriva frågor som jag vill svar annars det har hänt att jag glömde vid tillfällen jag träffade de.
  Jag hade väldigt svårt att acceptera diagnos ☹
  Under de första 9 månader har min humör pendlat, stress har ökat och jag var nedstämd.
  Jag fick träffa kurator som hjälpte mig att hantera livs situation jag befinner mig i.

 • #4794

  Jag fick erbjudande om medicin så fort jag fick min diagnos. Jag hade dock precis blivit gravid så det var inte aktuellt just då. På tidigare ort hade jag en egen ms-sköterska och läkare men där vi bor nu har jag knappt träffat samma sköterska eller läkare mer än en gång tyvärr. Skillnaden på min vård är enorm, tyvärr så att den är mycket sämre där jag bor nu. Jag tog hjälp av kurator när jag fick diagnosen vilket jag är oerhört glad för idag. Mitt bästa råd är att ta en sak i taget, stå på dig och läs på. Förhoppningsvis får du bra stöd från sjukvården.

 • #4795

  Vill bara rätta till den ordet som blev neurologmotneurolog * det ska stå bara neurologmottagning.

 • #4807

  Tack så mycket för era svar – nu har jag lite met koll på saker. Ta hand om er!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.