Ocrevus efter mabthera

 • Författare
  Inlägg
 • #9185

  Jag har snart behandlas med ocrevus efter att behandling med mabthera misslyckades.Jag blev väldigt dålig i serum sickness och mabtheran slog heller inte ut b cellerna.
  Är det någon annan som fått nån typ av allergisk reaktion av mabthera som bytt till ocrevus? Hur gick det?

  Jag är lite nervös eftersom jag förstått att ocrevus är ganska likt mabtheran.

 • #9186

  Har tidigare gått på Mabthera men min kropp bildade antikroppar så fick sluta med medicinen. Började med Ocrevus för två veckor sedan. Fick svaga symptom i samband med Mabthera behandlingen och kunde vara trött i några dagar efteråt. Med Ocrevus känns det dock bättre då jag knappt känner av något under behandlingen samt att jag mår bra efteråt också.

 • #9187

  Hej! Jag fick mabthera en gång och reagerade starkt, med både antikroppar och feber/ledvärk/smärta/frossa. Bytte till ocrevus för ett år sedan och har alltså fått det i två omgångar vilket fungerat helt utan problem. Håller tummarna för att du ska ha samma upplevelse!

 • #9189

  Tack för era svar! Skönt o läsa att det gått så bra för er med att byta till ocrevus! Känner mig hoppfull! 🙂

 • #9191

  De är lika så till vida att båda innehåller antikroppar, men de riktas mot olika ”mål”. Effektiv terapi, men det finns en ständigt risk att man utvecklas så kallade Nab’s (Neutralizing AntiBodies) som bildas av kroppen och angriper läkemedlet.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.