Olika rutiner?

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13004

   Jag testade positivt i helgen och ringde min neurolog imorse för att fråga om antikroppstest och eventuell behandling. Det hade läkaren här aldrig “hört talas om”?!?

   Det hade känts mer betryggande om det var ett aktivt ställningstagande att inte använda det (som verkar vara fallet i Sthlm), men att inte känna till det alls? Är det någon annan från Västmanland som hört om detta?

  • #13005

   Hej,

   Läs gärna det nya och informativa inlägget i Biblioteket 🙂

   https://ungmedms.com/2022/01/covid-19-uppdatering-for-patienter-som-far-anti-cd20-behandling-2022-01-17/

  • #13006

   Hej, @maxoanna

   Jag läste det inlägget och känner att det säkert inte finns skäl till oro om det nu är så att jag antagligen har bra med t-celler osv, förstår också att alla län inte skickat ut information än men blev bara ställd av att min läkare inte kände till det alls. Då har de ju inte tagit del av informationen, som ju inte är helt ny.

   Vill ju inte gå miste om något som jag kanske behöver bara för att det missat just här.

   • #13007

    Hej!

    Suck, känns nästan som en björntjänst att försöka sammanställa information som återfinns, när det ändå tycks se så annorlunda ut i regionerna. Det har man väl förvisso varit smärtsamt medveten om vad gäller MS-vård överlag i många år. Och det var ju även så när vi väntade på att få speciellt första och tredje dosen, det såg ganska olika ut. Har full förståelse för att tillgången på behandling och rutiner kan se olika ut beroende på var man bor och hur stort trycket är generellt (och nu gällande Omikron så fungerar väl tidigare behandlingar inte lika bra). Men det är lite märkligt att man isf inte är medvetna om vad MS-sällskapet skriver alls, för det har min erfarenhet varit gällande MS-vården generellt, att informationen som återfinns där kan ses som legit och användbar för vården. Även på andra sidor som internetmedicin rent allmänt så nämns att det kan vara gynnsamt för patienter som står på rituximab att få antikroppsbehandling eller dyl. vid covidinfektion. Och flera av oss här har också fått höra det av sina respektive mottagningar. Olika sjukhus har uppenbarligen olika rutiner, men det är förvirrande som patient! Även om jag såklart tror att man får adekvat vård ändå.

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.