Olika storlek på pupillerna

Visar 8 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13983

   Hej, är den någon här inne som haft symptom av nervsmärta i bröstryggen som ilar ut i armarna. Stickningar under fötterna. Illamående, kräkningar, oförklarliga febertoppar , olika stl på pupillerna och ont i ögonen?

  • #13984

   Li

   Jag har fått olika storlek på pupillerna och har nervsmärta under fötterna. Kroniskt, fick det före/i samband med min MS-diagnos då jag också hade dubbelseende och ansiktsförlamning, men det gick över.

   Har inte känt av dina andra symptom.

  • #13986

   Okej, ja jag har grusig/ dimmig syn och smärta i höger öga. Haft många olika symptom senaste halvåret men just nu är ryggsmärta, ögonen och känslan av att hjärnan inte hänger med som är värst. Sa som vad det kunde bero på ? Storleks skillnaden på ögonen?

  • #13987

   Li

   Jag har inte upplevt att jag haft ont i ögonen. Och har inte frågat om orsaken till pupill-storleksskillnaden. Har helt enkelt tänkt att det är någon nerv som är skadad, men är inget jag lider av.

   Att hjärnan inte hänger med – och jag kämpar med fatigue – är mitt största problem. Livet går på halvfart 🙁

  • #14008

   Är ena pupillen märkbart större, och nyligen? Jag har nämligen alltid haft en pupill som är liite större än den andra. Har din neurolog kollat på ögonen? Enligt mor min som är ortoptist (ögonspecialist) så har inte alla neurologer full koll på neurologiska undersökningar av ögonen. Min neurolog gjorde en bedömning som mamma snabbt i mitt hem konstaterade var fel. Till det bättre dock som tur var.

  • #14009

   Ja detta fenomen uppenbarade sig första gången i våras ca feb/ mars. Sen har det kommit och gått under årets gång och varit som värst nu på sistone. Det är markant.

   Nej ingen neurolog har kollat mina ögon fast jag sagt åt dom. Jag har även fotat fenomenet men det vill dom inte se.

  • #14011

   Vad sa din neurolog att det kunde vara som din mamma sen dementera ? Nyfiken på att få veta på dom neurologer jag träffat bara lynshar mig.

  • #14012

   Jag är inte utbildad till något inom vården så jag beskriver så gott jag kan 😉

   Såhär skrev neurologen i min journal “Lätt sackaderande ögonföljerörelser och ett par nystagomida slag vid sidoblick åt höger.” Det här tyckte hon var inkorrekt.

   samt “Det finns möjligen också en diskret facialispåverkan på vänster sida med diskret Bells fenomen och lätt asymmetri i ansiktsrörelserna.” Detta formuleras ju väldigt vagt och som potentiellt, men varken jag eller mamma tyckte det fanns någon asymmetri i ansikströrelser i alla fall. Bells fenomen är väl rätt, enligt wikipedia är det dels ett vanligt fenomen och min mamma nämnde något liknande vid testet, men det är i så fall något jag haft sedan litet barn. Jag har fått agera “kontroll” i flera ögonstudier som barn, då min mamma forskat på ögondefekter hos prematurt födda barn. Så min mor har stenkoll på mina ögon 🙂

  • #14013

   Äh, jag ringde mamma. Olika stora pupiller kallas anisokori, och jag har då haft det sedan födseln. Hon tyckte att nytillkommen anisokori hos vuxen ska undersökas. Kan till exempel vara adies syndrom eller horners syndrom. Mamma kände inte till om påverkan på pupillerna var något typiskt relaterat till ms, men neurologiskt är det ju.
   Tråkigt att vården inte tar dig seriöst. Men kanske kan ögonmottagningen ge bättre hjälp med just ögonen, även om det kan vara ms-relaterat.

Visar 8 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.