Orolig för ms

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13127

   Hej, jag har sedan några veckor diffusa symptom. Har hypotyreos som är behandlad med medicin och har haft b vitaminbrist. Lite bakgrund:

   2018 sökte jag vård hos vårdcentralen för domningskänsla på ena ansiktshalvan. Jag frågade om ms redan då (för om man googlar på domning kommer det upp) men de avfärdade det. De gjorde egna tester på plats och tog blodprov. Blev hemskickad med brist på folsyra och ta tabletter för det.

   Någon gång ibland kände jag av samma känsla i ansiktet men försvann efter någon timme/dag.

   För två år sedan konstaterades jag med b vitamin brist och fick tabletter. Jag flyttade och det följdes aldrig upp och jag slutade ta mina tabletter för detta. Tänkte det var löst.

   Nu har jag sedan några veckor tillbaka haft diffusa symptom som hjärtklappning, stress i kroppen , stickningar i båda händerna och fötterna, samt i ena halvan av ansiktet igen, yrsel och öronsnäckor. Det kommer och går.

   Jag har en läkartid nästa vecka men mår så dåligt över denna oro….Får panik

  • #13128

   Låter som vanliga symtom vid B-vitaminbrist och hypotyreos snarare än neurologisk sjukdom. Vad bra att du har läkartid!

  • #13129

   Vill tillägga:
   Har även haft misstänkt körtelfeber när jag var vuxen.

   Är crp förhöjt vid ms? Har haft det ett tag utan tydliga symptom varför

  • #13131

   Hej!

   Jag har ingen kunskap om b-vitaminbrist eller hypotyreos så jag tänker inte uttala mig om det.

   När jag läste ditt inlägg blev jag berörd och känner så igen mig i den oro du känner. Jag hade själv under flera års tid konstiga symtom som kom och gick, bland annat grov yrsel och känselbortfall. Sökte flera gånger för det hos VC men de skickade bara hem mig och skyllde på stress.

   En dag för ca 1 år sedan fick jag kraftiga symptom där hela min vänstersida ballade ur, jag haltade och kunde inte räta ut mina fingrar. Jag åkte då in till akuten och de tog detta direkt på allvar. Blev sedan utredd och fick diagnosen MS för lite mindre än ett år sedan.

   Jag var precis som du väldigt orolig och rädd men det är jag inte längre. Mår otroligt bra idag och märker inte av att jag har MS, får medicinen Mabthera.

   Det jag egentligen vill säga är att MS inte behöver vara så allvarligt som man tror, forskningen går framåt och det finns väldigt bra mediciner idag. Det är bra att du kollar upp detta, och om du upplever att du inte blir tagen på allvar så ge dig inte. Har man neurologiska symptom så ska en utredning göras om man inte kan hitta andra uppenbara orsaker till besvären.

   Jag önskar dig stort lycka till! Ta inte ut något i förskott, och skulle det vara MS eller något annat neurologiskt så finns det otroligt bra hjälp att få 🌸.

   • #13132

    Hej, Tack för svar. Känns väldigt bra att utvecklingen går framåt med medicineringen. Jobbigt med oro och funderingar. Känns inte som det tas på allvar heller men kommer vara tydlig på mitt läkarbesök så det verkligen blir utrett .

    Vet du om förhöjt crp är något man har vid ms?

  • #13133

   Läste om kopplingen till körtelfeber…Fick det för 10 år sedan och var sjuk i en vecka. Står att det är en orsak till ms. Nu ökade min oro för att det kan vara ms…drabbad alla av ms som får det viruset i tonåren?

   • #13134

    En orsak skulla jag inte säga att det är, men det verkar finnas en viss koppling till ms. Det finns dock inte nog med forskning i frågan för att säga något definitivt. Men du måste ha den genetiska dispositionen för ms från början. Tänk också på att 90-95% av alla vuxna har antikroppar mot epstein-barr viruset som orsakar körtelfeber, så det kan lika väl vara en korrelation, det behöver inte vara en orsak till ms. De allra flesta blir smittade i tonåren, så det betyder ingenting.

Visar 4 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.