Orolig ingen tar mig på allvar

 • Författare
  Inlägg
 • #10422

  Hej alla,

  Jag har tröttnat på vården och vet inte vad jag ska göra.
  2018 fick jag konstig känsla brännande under mina fötter och små små muskelryckningar som var överallt och flyttade på sig , gjorde neurologisk undersökning ua och EMG och EEG som inte visade heller något, MR hade jag också gjort i samband med migrän då min huvudvärk var inte sig likt och den var helt normalt. Då fick jag diagnosen stress

  Mina brännande fötter har alltid varit på plats men inget jag stör mig på, ryckningar har blivit mer och jag vaknar av mina fingrar som skakar sedan en vecka är jag svag i min vadar trots jag inte har gjort något. Men det kommer och går men jag har en konstig känsla i ländryggen som om det är kramp inuti och har ibland en känsla att jag rysningarna i hela kroppen.

  var hos ögon läkar då jag ser texter dubbelt ibland och fick diagnos astigmatism och sa att det var inget fel på mina ögon men jag kan se konstigt ibland lite som att det blir grumligt plötsligt och försvinner snabbt när jag blundar .
  Har någon haft samma symtom?
  Jag tänker på MS hela tiden och bli stressade och oroligt det är en ond cirkel snälla ge mig råd.

 • #10423

  Hej,
  Det är jobbigt då det känns som att ingen tar en på allvar….

  Har de kollat TSH och T4V (+T3V), dvs. sköldkörtelfunktionen? Jag håller själv på tar på reda mer om hypERtyreos dvs. för mycket sköldkörtelhormon i kroppen, eftersom jag nu lider av det själv sen 2-3 mån tillbaka. . Värmekänslor, svettningar, ryckningar, dubbelseende och dylikt kunde också bero på det? Kolla t ex skoldkortelforbundet.se eller werlabs.se. Och kolla isf också upp om det finns någon läkare som är specialist/extra kunnig då det gäller sköldkörtelsjukdomar och gå till hen. Inte värt att springa runt till olika allmänläkare, (believe me…).

  Om du redan kollat det den senaste tiden (1-2 mån) så… då vet jag inte. Men detta var en tanke bara. 🙂
  Kram!

 • #10424

  Har MR inte visat någonting är det väl troligen något annat.

  Spontant låter ju kramp i ländryggen, svag i vader, ryckningar och brännande fötter som om det hade kunnat vara ischias av diskbråck eller liknande. Kolla med en sjukgymnast kanske?

 • #10425

  Hej

  Jag har haft problem med struma förut och behandlades i många år och är frisk sedan 11 år tillbaka , men då hade jag inte dessa syrom.

  Låter mina symtom inte som MS? Jag har också tänkt på rygg problem kanske.

  Min MR gjorde jag för 2 år sen

  • #10426

   Var det så länge sedan Du gjorde din MR kan det givetvis har hänt mycket. Ifall man misstänkt MS eller annan neurologisk sjukdom hade man nog gjort MR och LP på dig, läkarna kan ju givetvis har fel och ibland gäller det att tjata och stå på sig.

   Det finns dock många andra mindre allvarliga sjukdomar som ger samma symtom som du visar, reumatism och dylikt. Ifall dina symtom pekar på MS är väl svårt att säga. Vad jag förstått skiljer sig sjukdomen enormt från fall till fall, men typiska debutsymtom tycker jag inte det låter som.

 • #10427

  Angående fötterna så tänker jag spontant på b-12-brist som väl kan ge liknande besvär. Tror även att sådan brist kan orsaka diverse kroppsliga ryckningar. Har du koll på dina värden? Förstår att det här blir en återkommande källa till stress och oro, och att du vill få rätsida på problemen. Mvh/ inte sjukvårdsutbildad 😉

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.