Osynliga ryckiga rörelser o vibrationer

 • Författare
  Inlägg
 • #6194

  Hej,
  Jag har ett långvarigt skov just nu där en del gamla symptom kommit tillbaka. En sak som jag upplever men som ingen kunnat upptäcka, varken neurolog el sjukgymnast, är att det känns liiiite ryckigt eller skakigt att sträcka händerna efter något, att flytta en fot, att böja i höften, att böja nacken mm. Det gör att jag känner mig svag fast jag nog inte är det.

  Jag har även interna vibrationer i benen som kan vara spontana vid gående/stående eller vid böjning av benen. Dessa är tydligen inte heller synbara. Även dom gör att jag känner mig svag.

  Är det någon som känner igen de här symptomen? Det faktum att de inte syns men att de ger en känsla av svaghet är så frustrerande. Känns så oproportionerligt på något sätt. Blir rädd för att röra mig då jag inte vill känna av dom.

 • #6196

  Jag känner igen lite grann tror jag.. kan ibland känna mig lite, inte skakigt, men typ att koordinationen när jag ska sträcka mig efter ett glas eller äta mat känns lite konstig…. vet inte hur jag ska förklara men det känns inte som tidigare…
  Interna vibrationer? Jag kan ibland känna pirr i ena smalbenet när jag går… mem bara ibland. Typ som myrkrypningar….:/ surt som fan, och irriterande!

 • #6198

  Hej!
  Jag har vibrationer i mina fötter i stort sett hela tiden, det känns som att jag står på en mobiltelefon och får ett sms. De blandas upp med myror, stickningar, bubblor, domningar och annat. Jag kan också känna pirr som fortplantar sig genom kroppen om jag tar på fötterna och ibland också låren. Känner du samma? Jag har däremot aldrig jämnt någon svaghet i muskler eller leder

 • #6199

  Tack för svar. Jo som kolabollar skriver, det känns som att koordinationen är lite störd. Jag känner igen allt som Susanna skriver, men jag har inget av det konstant. Jag har en fläck på foten som kittlar uppe i rumpan. Om man nuddar fläcken alltså. Mitt debutskov var domning inne i vänstra foten. Jag hade känsel utanpå. Det var som att den sov. Men den domningen har jag bara känt av kortare stunder sen dess.
  De interna vibrationerna är annorlunda. Verkar sätta igång vid statiska positioner vilket är normalt för alla till slut typ om man står hukad eller tränar plankan med underarmar och tår i golvet. Men de kommer tidigare och känns tydligare för mig. Jag tränar chin ups och armarna känns skakiga mycket tidigare än förut fast styrkan verkar finnas.

  • #6200

   Jag känner med även lite seg i huvudet typ… som att man nästan är full… balansen är ok och känner mig inte jätteyr men är lixom seg..

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.