Panikångest

 • Författare
  Inlägg
 • #8620

  Hej ni alla fina! Tänkte fråga om nån av er har fått panikattack på vida/rymliga/tomma ställen, typ utomhus? Det här symtomet har jag haft ca 2 veckor. Ibland blir det svårt även inomhus. Duschen med våta golvet är en ren skräck…
  Övrigen går längs väggar och håller mig nära till möbel osv (använder inga hjälpmedel.) Råkar nån ha bra tips på hur man skulle bli fri från ångest? Fruktar att ramla… Kan det vara nån pseudoskov??
  Vid tillfället blir behandlad med Mabthera (2 infusion hittills). Har nu börjat ifrågasätta om Mab är riktigt effektiv för mig? Borde man vänta och hålla humöret upp?
  Mvh: Katrin

 • #8623

  Hej!
  Lite osäker på vad du menar, frågar du om ångesten skulle kunna vara ett pseudoskov? Och undrar du om Mabthera inte skulle vara effektivt nog för dig pga. ångesten, eller för att du upplever en försämring? Ganska säker på att just ångesten inte är ett pseudoskov 🙂 Men panikångest suger verkligen,och jag antar att det är många som upplever ångest över rädsla över att ramla osv. Men när ångesten är så stark som du beskriver, så kanske du behöver samtalshjälp för att fortsätta våga utsätta dig för det du upplever som riskmoment, för det kommer bara bli värre om du ser det som en lösning att undvika det helt. Det kanske kan vara en idé att skaffa en käpp eller dylikt, om inte annat för tryggheten av ett extra stöd när man är ensam utomhus tex?

 • #8624
  Mas
  Mas

  Om fruktan att ramla är såpass stark men du inte känner att du vill använda dig av hjälpmedel, så kanske du kan träna på balansen? En sjukgymnast skulle i detta fall kunna vara behjälplig med en del av din problematik.

 • #8631

  Tack Emma och Mas! Allt stöd och tips är viktiga. Ska kontakta sjukgymnast (och kanske även psykolog) på måndag.
  Mvh: Katrin

  • #8633

   Det låter toppen, men tycker att kurator/terapeut/psykolog är lika viktigt när det redan verkar ha gått så långt. Det kan vara svårt att bryta en ond cirkel av panikångest 🙂

 • #8632
  Mas
  Mas

  👍

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.