Psykisk ohälsa, MS

Visar 9 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #15562

   Hej på er.
   Jag undrar om fler känner igen sig i att leva med depressioner. Har förstått att depressioner kan vara symtom på MS och jag har levt i många år med depressioner från och till. Självmordstankar har blivit som en ständig följeslagare. Är det fler som känner igen sig?

  • #15563

   Hej!
   Du är inte ensam! Det är tungt att vara stark och bära allt. Jag har haft psykiskohälsa till och från hela livet. Speciellt svårt senaste åren då jag varit och är så trött. Orkar knappt en vanlig vardag, så på så sätt känns det som att det lätt kan bli tungt. Jag börjar må bättre sen jag fick diagnosen dock, och förstår lite bättre, får lite hjälp äntligen. Hoppas du hittar saker som lyser upp dina dagar.

  • #15564

   Tack för svar!
   Vad för typ av hjälp får du?

  • #15565

   Jag har fått en kurator som är jätte bra, och så har jag sjukgymnast. Behandlingen och att det känns som folk innom vården tar en mer på alvar. Att jag förstår själv vad det är som påverkar måendet. Försöker fokusera på vad det är jag kan göra själv för att må bättre. Börjat bli bättre på att ta bort saker som tar för mycket energi från mig, då den är väldigt dyrbar.

   Har du fått nån hjälp i och med diagnosen?

  • #15566

   Behandling, nyligen bytt till den var 6:e månad.
   Har du blivit tilldelad kurator eller själv tagit den kontakten?
   Jag tog själv kontakt med sjukgymnast så fått lite hjälp där, så det känns bra.

  • #15567

   Vad bra. Jag fick kurator genom vårdcentralen. Man ska ha rätt till det vid nytt sjukdomsbesked, kolla upp det 👍Går mycket snabbare än att försöka få nån samtalskontakt genom psykiatrin, enligt min erfarenhet.

  • #15568

   Tack!

  • #15569

   Lycka till! 🌸

  • #15572

   Psykisk ohälsa skulle jag säga är mina tydligaste MS-symtom, och något som jag känner att vården har lite svårare att hantera. Man pratar gärna gånghastighet och i bästa fall fatigue men inte det här.

   Något jag lyft en del är det här med psykisk ohälsa som pseudoskov, nåt jag aldrig hör folk prata om. Om man kan ha problem med balans eller syn som pseudoskov kan man lika gärna ha psykisk ohälsa enligt mig.

   För egen del har jag kurator jag kan prata med. Generellt så märker jag direkt när min MS blir sämre för då kommer ångest och nedstämdhet som ett brev på posten.

  • #15573

   Håller med där! Känns inte som min neurolog pratar om varken psudoskov eller psykiska delen. Jag tycker det är jätte svårt att avgöra om mina symtom är MS relaterade eller om det är nått annat. Som psykiskt eller förkylning eller sjuk. Känns som allt är samma

Visar 9 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.