Rehab.

 • Författare
  Inlägg
 • #6872

  Hej.
  Jag ska på rehab i Liljeholmen 8 veckor.
  Någon som har erfarenhet av rehab?
  Vad ger det och är det något man kommer ha stor nytta av?

 • #6873

  Jag ska börja 29 jan , en vecka på lokal sedan hem och i march igen i två prieod , men jag måste jobbar också , jag vet inte hur det blir

 • #6874

  Jag var på rehab 2017. Skulle helt klart säga att det var värt det.. Fick chansen att lära känna min kropp och ork igen efter diagnos och stamcellstransplantation. Lite som att ha en skittråkig semester

 • #6875

  Jag var på rehab för ett år sedan ungefär. Jag var på enskild rehab så det var en nackdel. Då träffar man inte flera andra i samma situation. Men jag fick bra hjälp av arbetsterapeuten framförallt så det gav en hel del. Just träningsbiten var inget nytt för min del. Jag sov mest när jag inte hade aktiviteter för det drar mer energi än man tror.

 • #6876

  Åh! Avundsjuk:p Jag var där 2016; bland det bästa jag gjort i mitt liv! Var 100% sjukskriven under rehaben 🙂 / Sandra

 • #6877

  Måste hålla med SandraR. Rehaben i Liljeholmen är fantastisk tycker jag, blir lite avundsjuk när du säger att du ska dit. Bättre människor än de som jobbar där får du leta länge efter innan du hittar.

  Gå dit med en öppen och positiv inställning är mitt tips. Det blir vad man gör det till som med allt annat.

  Jobba absolut inte mer än 25% under tiden för då blir du bara distraherad.

 • #6878

  Tack alla för grym input!

  Ser farm emot detta och kommer suga in allt jag kan!

 • #7000

  Jag fick min diagnos 2015 och fick då rådet av min läkare att boka in mig på rehaben i Liljeholmen. Jag var dock inte redo att möta andra med sjukdomen och hoppade över det hela. Nu har jag precis bytt läkare och hon tyckte att jag skulle boka in trots att jag haft min diagnos ett tag. Vad säger ni andra som varit där. Kommer jag att ha något ut av det hela? Jag mår bra i min sjukdom och lever precis som innan min diagnos. Tränar 3-4 ggr/veckan, jobbar heltid, har en ettåring hemma och ägnar fritiden åt att cykla MTB/åka skidor. Känner liksom inget behov av rehab men jag kanske missar något värdefullt? 🙂

  • #7001

   Jag hade olikt dig precis fått min diagnos när jag valde att gå rehab i Liljeholmen, men likt dig mådde jag bra, tränade och hade då kommit igång med jobbet. Så utifrån sett hade man kunnat argumentera för att jag inte behövde gå, men oj så bra jag tyckte det var. Men jag tror det är viktigt att man VILL gå, är öppen för att lära sig om sjukdomen, andra med sjukdomen och om sig själv. Ser man det mest som något som kommer i vägen för ens schema så stanna hemma så kan någon annan gå istället, någon som kanske vill och/eller behöver gå mer. Sedan är det så att man faktiskt får lära sig saker om en själv och sin sjukdom, saker som man kan ha nytta av de där perioderna när man inte är på topp.

   En tanke som slog mig under rehaben efter några veckor var att ”det här borde alla göra, oavsett om man har MS eller inte”. Den känslan tycker iaf jag säger rätt mycket om rehabens vara eller icke vara.

   Ska tillägga att jag är en stark förespråkare av rehab, delvis pga den kanonupplevelse jag hade. Så ta mina råd för vad de är, dvs vinklade, men jag vet många med mig som säger samma sak.

  • #7004

   Tack för ditt svar. Nu när jag landat i min diagnos känner jag att jag gärna skulle träffa andra med vår sjuka. När jag först fick diagnosen hamnade jag i ett svart hål och kände då att jag inte orkade möta andra med samma sjukdom..Men som sagt, så känner jag inte nu.

   Jag förstår din tanke om att man verkligen ska vilja gå på rehaben för att få ut värde av den. Det finns ju ingen vits med hela annars. Jag kanske ska höra av mig direkt till Liljeholmen för att bilda mig en uppfattning. 🙂

 • #7002

  Jag har haft ms i två år nu och aldrig blivit erbjuden någon rehab! Hur har ni fått det?

  • #7003

   Prata med din neurolog och säg att du vill ha rehab. Det är neurologen som ansöker tror jag.

 • #7023

  Hej.

  På måndag börjar jag min rehab i Liljeholmen.
  Någon här som ska gå där?
  Har gått där?

  • #7029

   Jag har varit där och pratat om Ung Med MS.
   Det var jättetrevliga allihop och jag tror att det kommer att bli jättebra för dig!

 • #7030

  Toppen.
  Tack för info! Jag tror på det jag med!

 • #7144

  Hej alla!
  Kan varmt rekommendera rehab Liljeholmen !
  Inne på andra veckan nu och det är en fröjd att få hå dit varje dag.
  Gruppen är ett helt gäng magiska människor i olika åldrar och skick.
  Vi hat super kul och både tränar och snackar oss trötta på dagarna! Men på ett bra sätt!

  Personalen som jobbar där är bland trevligaste människor jag träffat och har redan stort förtroende för deras kunnande och personligheter!

  Mitt råd… Gå om ni får chansen!

 • #10414

  Hej! Jag har fått remiss till rehab i Liljeholmen men inte kontaktat dem än. Som jag förstått det så kan man i princip inte jobba samtidigt, i alla fall inte 100 %? Jag kanske har fattat fel.

  Ni som gått på rehab i Liljeholmen — jobbade ni samtidigt och jobbade ni i så fall heltid? Jag ska höra med dem om det ens är möjligt att gå ett rehabprogram samtidigt som man jobbar heltid men vore intressant att höra andras erfarenheter också.

 • #10415

  Du är på plats tre dagar i veckan där, så nej, du kan inte jobba 100%. När jag gick jobbade jag 25% och vi var två som gjorde så. Alla andra var helttidssjukskrivna.

  Rehaben innehåller så många nya saker så de rekommenderar att man inte jobbar alls under tiden, så att man kan ta till sig allt. Min rekommendation är att inte jobba utan att lägga all kraft på att få ut så mycket som möjligt. Rehaben är fantastisk så utnyttja den på bästa sätt.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.