Ritalin

 • Författare
  Inlägg
 • #8919
  Edd
  Edd

  Hej!

  jag har fått utskrivet Ritalin för min ms-trötthet men är väldigt tveksam på om jag ska våga prova det eller inte.
  är det någon som har några som helst erfarenheter angående detta?

  Allt gott! 🙂

 • #8920

  Hej Edd!

  Har inte fått ritalin eller någon liknande medicin, men är intresserad av att höra hur du tycker att det fungerar och på vilket sätt man ska använda det.

  Mitt liv fungerar bra överlag och tröttheten går att hantera, men efter en hel dag med aktiviteter får jag extrema dippar då jag hade kunnat somna var som helst (Brukar kalla det ”dregeltrött” osmakligt nog 🙂 ). De går över efter ett tag men hade varit intressant att veta hur ritalin är tänkt att användas och om det hade fungerat i mitt fall.

  Varför skulle du inte prova?

 • #8921

  Endast rekreationellt. Vad har läkare sagt om dosering ? Jag rekommenderar att börja med halvdos och stega upp. Min egen erfarenhet har varit att trötthet försvinner en stund och sedan kraschar jag mer eller mindre med en värre trötthet. Men har lärt känna en man som äter Ritalin och arbetar 100% och har energi över att sköta vardagen

  • #8931
   Edd
   Edd

   20 mg en gång om dagen har läkaren sagt. Okej, jag förstår. det är kanske ganska individuellt då helt enkelt..

 • #8922

  Njä, men väl Modafinil, full dosering (400mg/dag) sedan ett år drygt. Nyfiken på Ritalin dock, Modafinilen funkar så-så numera. Kan inte vara utan (och inga biverkningar) men ”kroknar” efter kl14 varje dag ändå.

  Berätta gärna vad du tycker om Ritalin (om du prövar dvs)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.