Rituximabinfusion någon med erfarenhet?

Visar 13 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #14135

   Hej på er gänget 😺 Ska byta från tysabri till Rituximabinfusion och hoppas att nån med erfarenhet kan svara på några frågor!

   – Vilka vacciner tog du innan start?
   – Hur ofta tar man infusionen?
   – Hur mådde du just efter?
   – Hur lång tid tog infusionen?
   – Mående en stund efter startad behandling?
   – Biverkningar?

   Taaack till er som tar er tiden att svarar 😊🙏💫

  • #14137

   Hej,

   Det finns massor av information om Rituximab i Mabthera-tråden 🙂

  • #14138

   Jag fick min första behandling i höstas, fick ta en fjärde covidspruta och vaccineras mot vattkoppor då jag visst inte hade bildat tillräckling med skydd som liten. Hann inte ta några andra vaccinationer. Fick min diagnos i somras.
   Under själva infusionen bar jag väldigt trött och sov största delen, inga biverkningar under. Nu första gången tog 6-7 timmar men ska gå snabbare vid nästa. Hade frossa natten efter behandling, annars inget alls 🙂

   • #14629

    Hej Kickis!

    Jag skulle just starta en ny tråd om just vattkoppsvaccin när jag såg ditt inlägg.

    Jag blev diagnostiserad för knappt två månader sedan och ska senare i veckan få min andra dos av Tysabri som jag ska få under tiden jag får vaccinationer mot TBE och pneumokocker.

    Jag har inte heller bildat några antikroppar mot vattkoppor då jag troligen inte haft det som liten och min läkare/neurolog har rekommenderat att jag tar Shingrix vaccin mot bältros då det “kan ge ett smalt skydd” mot vattkoppor.

    På vaccinationsmottagningen var dem väldigt tveksamma till det men kunde ge mig vaccinet eftersom jag hade läkarintyg.

    Vilket vaccin fick du?

   • #14630

    Hej, jag fick Varivax mott vattkoppor, alltså bara vattkoppor om jag förstått rätt 🙂 mot TBE vaccinerades jag nu nyligen innan jag fick min andra dos Mabhtera, läst att det kan vara så att det inte ger bästa skydd med mabhterabehandling i kroppen men hoppas det ger någorlunda skydd ändå, svårt med alla dessa vaccin man hade velat hinna med innan 🙂 Jag fick min diagnos för ganska snart 1 år sedan, men pga sommar osv drog det hela ut på det och fick behandling först i oktober, hade jag vetar tidigare angående vaccinationer hade jag börjat vaccinera mig redan under sommaren 😅

   • #14631

    Tack för svaret 😊

    Hur många veckor gick du mellan doserna och mellan sista dosen och att du påbörjade behandling med broms?

   • #14632

    Det gick lite mer än en månad från sista TBE-dosen till nästa behandling 😊

  • #14140

   Hej! Lite roligt sammanträffande, ligger precis och får rituximab när jag läser ditt inlägg 😊. Tredje gången för mig, får 300 mg. Första gången fick jag 1 000 mg och då tog det ca 6 timmar. Andra gången gick det snabbare, ca 3 timmar och ska nog ta ungefär så länge idag. Får dessa infusioner en gång i halvåret. Jag har aldrig känt något speciellt under tiden jag får min infusion. Första gången var jag ganska trött efteråt och när jag kom hem så sov jag i soffan. Andra gången tyckte jag inte att jag var särskilt trött. Brukar dock ta ledigt från jobbet hela dagen, för säkerhets skull. Jag började också, som du, med Tysabri men bytte till rituximab pga JC-positiv. Fick min MS-diagnos 2020, inledningsvis fick jag alltså Tysabri. Tog två sprutor covidvaccin och därefter byte rituximab under hösten. Nu har jag vaccinerat mig med ytterligare två påfyllnadsdoser covidvaccin + influensavaccin.

   Rituximab är en jättebra medicin 👍☺️

  • #14143

   Tack för era svar 😊
   Maxoanna: tack! ska kika där!

   Kickis: okej skönt det låter som en ganska odramatisk medicin🙏

   Anntuv: nej men ändå en kul slump!?😋 tack för din info, låter ju som en bra medicin, puh lite lättnad, hann du känna någon förbättring direkt när du tog tysrabi? Hur lång tid tog det förrän du kände någon skillnad efter att ha börjat med ritux…?

  • #14144

   tintintina: Ja, när jag såg ditt inlägg tänkte jag att jag måste skriva något här, hade precis fått droppet påkopplat 😊.

   Mitt skov hade redan i princip klingat av när jag började med Tysabri (kanske lite pirrningar kvar i ett ben), så var väl ingen skillnad symtommässigt efter den första infusionen (hade redan blivit bra) Den behandlingen (Tysabri) fungerade bra, kände inget speciellt under/efter. Inga biverkningar. Sedan fick jag veta att jag var JC-positiv, så då fick jag byta till rituximab, som också har fungerat bra. Jag har inte haft några skov alls sedan mitt debutskov 2020, har inte heller några känningar från gamla skovet/skoven och inga nya lesioner vid MR. Så medicinen verkar göra sitt jobb! Och skönt att bara behöva ta den två gånger per år!

   Byter du också pga JC-positiv eller fungerade helt enkelt inte Tysabri för dig?

   • #14156

    Anntuv: uppskattar det! Vart som lite roligt sammanträffande!!

    Men då är det typ samma för mig, har/hade bara kvar pirrningar också. För det första så glad för din skull att det har fungerat för dig😊

    Jag har bara tysabri tills jag har vaccinerat mig mot pneumokocker, ska på rituximab på grund av att jag sa till att jag planerar att börja tänka på barn snart och då tyckte läkaren att det blev det bästa medicinvalet för mig om ett par månader!

  • #14219

   Jag fick ta Stelkramp, difteri, kikhosta,Pneumokocker och influensavaccinet innan jag fick första omgången med rituximab i måndags 23e jan.
   Ska nu i börja gå ett halvår till nästa gång sedan tydligen en gång per år som jag vet nu.
   Enda jag märkte var att jag var trött efteråt och större delen av den dagen nu så här några dagar efter märker jag inget.
   Första gången tog det tre timmar vilket tydligen är snabbt av det jag har läst mig till för att vara den första behandlingen.
   Det enda var att jag vart trött men kan vara allergimedicin man fick innan som orsakade det.
   Inga biverkningar än så länge återkommer om det skulle ändra sig..

   • #14222

    Tack för svaret! Ännu ett tecken, som gör att man känner att, ja de här kommer att gå bra 🙂👌 hoppas du får fortsätta må bra på rituximab!!! 🪷

  • #14221

   Jag fick min diagnos januari 2020 och har bara haft Rituximab. Första två gångerna var jag lite trött samma dag jag fick infusionen och dagen efter, men gångerna efter det har jag varit “lika trött som vanligt”. Jag kan inte riktigt fokusera tankarna dock de dagarna, så jag brukar vara ledig dagen jag får infusionen och dagen efter. Om det beror på medicinen eller för att jag påminns om att jag faktiskt får medicinen pga MS och har det i huvudet vet jag inte, men två dagar ledig brukar jag vara.

   Jag brukar passa på att kolla en DVD film och äta riktigt gott under behandlingen. Alltid samma mat: 1 räkbomb, 1 Trocadero Light, 1 flaska mousserande bubbel (alkoholfri), 1 påse Djapur (godis), 3 små mini bisqvier och kaffe med mjölk. Jag passar på att mysa och jag vill helst vara ensam i behandlingsrummet så jag slipper se någon annan för då ser jag inte droppåsen och påminns inte om varför jag själv är där.

   • #14223

    Det lät ju som en riktigt mysig stund, liksom med tanke på omständigheterna. Tack för ditt svar, nu känns det ännu bättre, mindre oro.. hoppas du får må bra 🪷

  • #14633

   Hej!
   Är en ung kille på 23 år och får rituximab.
   Jag får rituximab var sjätte månad och det tar ungefär tre timmar. Har fått rituximab fyra gånger och två av gångerna blev jag trött och de två andra gångerna blev jag hyperaktiv haha. Har inte känt några biverkningar efter.

   Allmänt så mår jag jättebra trots att jag har haft MS sen 2016-2017 och man kan koppla det till att jag är väldigt hyperaktiv och tränar samt promenerar mycket. Har dessutom två jobb där jag går mycket så tror att mycket handlar om att jag tränar på jobbet samt utanför😀

  • #14644

   Hej, jag fick diagnos i februari 2023.
   Efter kortison infusioner så vaccinerades jag ganska omgångende med booster dos för hepatit a och b,lunginflammation och något mer. Hade antikroppar mot tbe så slapp dessa.
   Behandlades med tysabri ganska på en gång, fick två infusioner, Var JC positiv men planen var från början att behandlas med rituximab, de ville ge mig Tysabri för säkerhetsskull så vaccinationerna fick tid att verka.
   Och att jag inte lämnades oskyddad då mitt skov som ledde till diagnos var ganska stora inflammationer i hjärna och halsrygg.
   Av tysabri fick jag inga biverkningar.
   Har känt mig lite “off” och trött, trög i tankarna sedan jag fick första dosen rituximab 31/5.
   Jag hoppas det går över snart.

  • #14646

   Jag har hunnit få 2st doser och väntar in min 3e i agusti. Första dosen så fick jag inte långt efter huvudvärk som varade i nästan 3v. Andra dosen i våras fick jag 2v efter behandling ångest och hjärtklappning. Men fick bra medicin så det försvann efter nästan 3v. Efter det mår jag hur bra som helst. Och man känner verkligen hur kroppen får en boost genom att bli piggare 🙂

   • #14736

    @Ninni86 vilken medicin fick du mot hjärtklappning? Jag upplever både hjärtklappning till och från samt att hjärtat hoppar till, sedan jag började med Mabhtera dec-22. Tycker det är väldigt obehagligt.

  • #14649

   Läst på Reddit (r/MultipleSclerosis) att i USA ger man steroider tillsammans med Ocrevus (en vidareutveckling av Rituximab), vet ni ifall man gör likadant i Sverige?

  • #14702

   Hejsan! Undrar om flera kan dela med sig av hur ni mått dagarna efter den första behandlingen? Ska få min första om två veckor. Har en viktig och väldigt rolig sak planerat 2 dagar efter och hoppas jag kommer orka med den!

   • #14703

    Jag har bara varit lite trött, annars mått som vanligt 🙂

   • #14704

    Jag brukar ta det lugnt samma dag. Blir bara lite trött av antihistamin och sitta still i timmar. Jobbar och mår fin fint dagen efter. Ibland blir det en öl samma dag för att fira årets infusion är avklarad 🙂

  • #14706

   Tack för svar det låter positivt 🙂

Visar 13 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.