Röntgen för tumör

 • Författare
  Inlägg
 • #8643

  Hej igen.
  Många frågor från mig..

  Är här någon som vet om ifall man gjort en röntgen för att kolla efter hjärntumör, hade man på dem bilderna också kunnat se plack som beror på MS eller det är inte samma sorts röntgen?
  Tacksam för svar 😊🙏

 • #8646

  Hej!

  När jag gjorde MR för att kolla MS-plack i huvudet syntes också en hjärntumör på röntgenbilderna, de har också sett systor i livmodern under MR för MS. Det är alltså samma sorts röntgen men man kan göra med finare bilder för att få bättre upplösning, dock ska både tumörer och plack vara synliga 🙂

 • #8647

  Okej, tack för ditt svar! 😊

 • #8678

  Hej,

  Jag fick veta att det är olika inställningar på MR maskinen som gör att man kan se olika saker. Jag hade nämligen en tanke om att kunna slippa mammografin. Jag tänkte att när de ändå kör igenom hela kroppen så borde man kunna se förändringar i brösten också om det finns några. Om jag ger min tillåtelse så kan ju mina bilder bara skickas till ansvariga läkare som sitter och tittar på mammografibilderna. Men det fick jag förklarat för min av sköterskan på mammografin ( som jag ändå fick gå på) att det går inte att se på inställningar för oss MS patienter.

 • #8701

  Tror att frågan missuppfattats?

  Normalt så gör man en CT om man letar tumör, vilket kan följas upp med MR.

  CT (”skiktröntgen”) visar inte MS-plack.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.