Sjukpension – vardag

 • Författare
  Inlägg
 • #8543

  Ni som är sjukpensionärer som jag vad fyller ni era dagar med?

  Just nu känns det som att jag inte har något meningsfullt att göra på dagarna när maken är på jobbet. Tidigare kunde jag träna med hundarna och ta ut dem med elrullisen men nu är den ena sjuk och den andra gammal så dem vill mest bara sova. Det blir bättre då vår bebis föds i slutet av året men just nu känns det mer som att jag bara väntar. Önskar jag orkade mer i hushållet.

 • #8545
  Mas
  Mas

  Hej!
  Jag är inte sjukpensionär själv (än..) men har en kompis som är och han spenderar dagarna med att skapa konst.
  När jag var på FrykCenter för en rehabperiod så fick vi en uppgift av arbetsterapeuten att planera och skapa något som skulle vara färdigt när perioden var klar.
  Så prova konst är mitt tips.

  Mvh
  Sam

 • #8546

  Hej,

  Jag förstår att du är sjukpensionär av en anledning, men något enklare volontärarbete som inte kräver att du måste vara där eller passa några tider kanske funkar?
  Kanske daglig verksamhet på något församlingshem? Hem för hemlösa djur? Soppkök?
  Kanske något slags enklare arbete där du kan prata med folk i telefon?
  Hoppas du hittar något meningsfullt 🙂

  • #8547

   Så mycket energi har jag tyvärr inte Maxoanna. Jag får inte ens ihop energi för att hålla hemmet rent.

 • #8548

  Jag brukar lyssna mycket på ljudböcker och poddar. Framförallt kring populärvetenskap och personlig utveckling. Det kräver inte mycket energi och det finns så mycket intressant att lära sig mer om och ta inspiration av. Det känns för mig mycket mer meningsfullt än att lyssna eller se på någonting som bara är underhållning.

  Om du är ok med engelska så rekommenderar jag varmt Audible. De har tonvis med böcker, även på riktigt smala områden. Tipsar gärna om du berättar vad som intresserar dig.

  Ta hand om dig!

  • #8552

   Tack för tipset Qbert 😃 Jag gillar ju att skriva, läsa och släktforska men jag märker att ms:en har stulit ganska mycket av den förmåga jag hade till att skriva. Sen är spel ett stort intresse men till och med det blir tråkigt i längden. Skulle behöva hitta något som går att göra så att det roliga fortsätter vara roligt.

 • #8549

  Är det inte skit svårt att bli sjukpensionär pga ms?

  • #8550

   Det var snarare ms:en som blev sista droppen i mitt fall tulpantjej12. Min hjärnskada sedan tidigare gjorde att jag inte klarade kognitiv ansträngande jobb och min astma/allergi gjorde att jag inte kunde vara i de miljöer som min hjärnskada klarade av. Så inte ens när af sa att det inte fanns ett jobb till mig på dagens arbetsmarknad så tyckte FK att det visst gjorde det. Men då fick jag ms:en och då insåg till och med dem att jag var ett hopplöst fall.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.