Sjukskrivning under utredning

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #9272

   Hej! Akut remiss är skickad till neurolog då det misstänks MS. Har svåra balansproblem och vertigo (gungande yrsel) all min vakna tid och måste hålla i mig i något när jag står stilla. Detta har nu pågått i snart 3 v. Jobbar natt som undersköterska med äldre demenssjuka. En läkare på vårdcentralen säger att Försäkringskassan inte skulle bevilja sjukpenning trots mina symptom, vilket jag inte kan förstå då jag har jobbigt att sköta det små vardagliga i mitt eget liv. Någon med erfarenhet om Försäkringskassan är så pass hårda vid utredningen? Känns ju hopplöst isåfall.
   Mvh

  • #9275

   Hej, jag har haft problem med FK senaste tiden. Det krävdes 3 läkarintyg för att få beviljad sjukpenning för 25% sjukskrivning från oktober (2 olika läkare). Mina ms symtom har varit väldigt kraftiga med domningar i halva kroppen och yrsel då jag är i slutet av min graviditet, 1 månad kvar. Sen stora problem med ångest relaterat till sjukdomen. Svårt att klara av något överhuvudtaget.

   Det är viktigt att man får in så mycket som bara går i sjukintyget och hur det påverkar vardagen. Så för dig med att om det bara står om din yrsel/balansproblematik så tror jag de blir svårt men om du lägger till fler grejer som oro inför sjukdomen mm, så kanske det går. De är så galet att man ska behöva hålla på och kämpa med FK när man inte mår bra!

Visar 1 svarstråd

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.