Skov eller pseudoskov?

 • Författare
  Inlägg
 • #8034

  Hej! När bör man söka sin mottagning?
  Jag fick första mabthera infusionen för 3 veckor sedan.
  Har därefter känt av mer domning i min sämre hand samt lätt vinglig nu senaste veckan. Kan ens tidigare symtom bli mycket värre under ett pseudoskov eller är det nåt nytt på gång, vad tror ni?
  Börjar bli lite nojig och funderar på om det vore bra med kortison, som jag har läst att ni andra fått när det behövts….

 • #8035

  Jag brukar känna av gamla skov i några veckor efter Mabthera infusionerna. Det har alltid gått över av sig själv. Men jag känner ju igen mina gamla skov så jag reagerar inte särskilt mycket på det. Hade jag känt något nytt hade jag absolut sökt.

 • #8037

  Jag upplevde att alla mina gamla symptom kom tillbaka på max efter den första Mabthera-infusionen. Det höll i sig i fåtalet veckor efteråt. Efterföljande tillfällen kände jag inget större.

  Men om du känner av nya symptom också så är det en annan sak. Jag tycker att du skall höra av dig oavsett. Delvis för att de får biverkningsinformation kring mabtheran som är värdefull och delvis för att du får en professionell bedömning. Av erfarenhet så är det alltid bättre att höra av sig en gång för mycket än en gång för lite.

 • #8039

  Ok tack fina med-msare!
  Jag slår mottagningen en pling imorgon👍

 • #8040

  Jag fick också så. Nya symptom och åkte in akut – fick kortison pga nya plack på min akutröntgen. Detta pga det var min första infusion Mabthera och på tre veckor har det inte hunnit in i kroppen sa min läkare. Efter det skovfri med Mabthera och inga nya plack 🙂

 • #8041

  Aha ok! Nancy, var det helt nya symtom eller bara starkare symtom på ställen du känt av tidigare nån gång?

 • #8042

  Jag hade nya symptom utan att jag fattade det. Synen och balansen. Balansen hade jag haft förut dock. Kände igen det.
  Synen förstod jag inte var paj, trodde jag hade torra ögon pga linser att jag såg suddigt. Sen märkte jag att jag inte såg bra åt sidan när jag på min cykel skulle väja för en bil. Vände hem direkt och åkte in på akuten. Och läkaren såg direkt att min ena öga hoppade.

  Hade haft symptomen ca 4 dagar.

 • #8043

  Vad läskigt, bra att du åkte in!
  Min hand har jag varit domnad i sedan i julas men det har tilltagit, dvs ökat senaste 2 veckorna.
  Det Som stör mig mer är att jag känner mig yr och lite vinglig nu. Visserligen har jag ha känt så förr i tiden men då tänkt att det är pga lågt blodtryck eller menstruationen.
  Vi får väl se om de bedömer mig komma in, troligtvis inte.

 • #8072

  Hur gick det Emmis?

 • #8073

  Nancy, jag har bett någon ringa mig från mottagningen så de hör förhoppningsvis av sig under veckan👍
  Är ju så himla ny på det här med ms och får för mig att jag redan gått över till en sekundär progressiv variant. Detta pga att domningarna i handen aldrig försvunnit och att de nu tilltagit senaste tiden. Och sen det här med lite sämre balans och trötthet i kroppen. Ne usch, blir bara less och orolig när jag tänker på det. Hoppas de kan ge mig nåt lugnande ord när de ringer upp iaf☺️

 • #8074

  Åh tycker det är hopplöst med återkopplingen. I min stad får jag en telefontid en vecka senare om jag har tur.

  Har du blivit diagnostiserad med skovvis ms? Vissa skov har man kvar som rester och tar längre tid. mitt ena finger tog ca 7-8 mån att bli av med domning trots kortison som hjälpte mot mina andra symptom som var värre. Jag hade inte oroat mig så länge det inte är nya symptom 🌸 Men jag förstår din oro. Jag var likadan i början. Imorgon ska jag få min tredje dos Mabthera. Ett år med MS nu för mig. Dock kommer oron fortfarande då och då. Känner efter lite för mycket nu och livrädd för skov 😔

 • #8075

  Yes, skovvis är var läkaren trodde iom min beskrivning. Men jag antar att de behöver se en till mr innan man egentligen vet, så om ett halvår lär jag ju göra en till i samband med mabthera nr 2.
  Jag vet vad du menar med att känna efter mer… Tidigare tänkte jag inte att oj, nu gick nåt mer sönder i huvudet på mig bara för att jag blev stum i benen efter en lång promenad eller lite yr. Nu är det det första jag tänker på, suck.
  Nåväl, är väl bara att bita i det sura äpplet och önska det bästa. Livet är ju ändå helt fantastiskt och bör levas utan att grubblas sönder😊

 • #8077

  Okej. Hoppas du får svar på duna funderingar snart. 🌸

  Ja. Så sant. Grubblande gör ingen nytta.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.