Små muskelryckningar i hela kroppen, symtom på Ms?

 • Författare
  Inlägg
 • #8706

  Som jag skrivit så har jag besökt läkare 2 gånger, första gången för stickningar i händer och fötter under 2 veckors tid, dock så var stickningarna inte konstanta utan kunde kännas i nån timme för att sedan försvinna och sen dyka upp i andra handen t.ex.

  2 veckor efter så får jag små små ryckningar i musklerna överallt i kroppen, sk fasciculationer. Är detta typiskt för MS?

  Båda läkarna har avfärdat MS och sagt stress, läkare nr 2 påstod sig ha god kunskap om MS och gjorde massor av neurologiska tester, balans, muskeltester, reflexer samt lyste i ögonen. Allt var normalt. Kan ändå inte släppa detta och känner mig bara mer rädd oj stressad. Om 2 veckor ska jag träffa en läkare som tydligen ska vara mycket noggrann. Allt är så utdraget och jag mår verkligen skit!
  Ibland släpper jag tanken men då känner jag att det ”bubblar till” i någon muskel och så är tanken där igen…….

 • #8712

  Hej!

  Mina första kännbara symptom från min MS var ryckningar, vibrationer och bubblor på olika ställen i kroppen. Jag klarade dock alla neurologiska tester som gå på tårna och så utan anmärkning. Jag menar inte att göra dig orolig men ta din känsla och oro på allvar och be om en magnetröntgenundersökning tycker jag. Så vet du sedan och kan dels släppa det och dels ta i det som kanske orsakar dina känningar.
  Lycka till och ta hand om dig!

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.