Små muskelryckningar i hela kroppen, symtom på Ms?

Visar 7 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #8706

   Som jag skrivit så har jag besökt läkare 2 gånger, första gången för stickningar i händer och fötter under 2 veckors tid, dock så var stickningarna inte konstanta utan kunde kännas i nån timme för att sedan försvinna och sen dyka upp i andra handen t.ex.

   2 veckor efter så får jag små små ryckningar i musklerna överallt i kroppen, sk fasciculationer. Är detta typiskt för MS?

   Båda läkarna har avfärdat MS och sagt stress, läkare nr 2 påstod sig ha god kunskap om MS och gjorde massor av neurologiska tester, balans, muskeltester, reflexer samt lyste i ögonen. Allt var normalt. Kan ändå inte släppa detta och känner mig bara mer rädd oj stressad. Om 2 veckor ska jag träffa en läkare som tydligen ska vara mycket noggrann. Allt är så utdraget och jag mår verkligen skit!
   Ibland släpper jag tanken men då känner jag att det “bubblar till” i någon muskel och så är tanken där igen…….

  • #8712

   Hej!

   Mina första kännbara symptom från min MS var ryckningar, vibrationer och bubblor på olika ställen i kroppen. Jag klarade dock alla neurologiska tester som gå på tårna och så utan anmärkning. Jag menar inte att göra dig orolig men ta din känsla och oro på allvar och be om en magnetröntgenundersökning tycker jag. Så vet du sedan och kan dels släppa det och dels ta i det som kanske orsakar dina känningar.
   Lycka till och ta hand om dig!

  • #8930

   Hej Orolig85. Jag befinner mig nästan i exakt samma situation som dig men har fått föra några undersökningar nu. Har liknande symptom med muskelryckningar, surr i fötterna och har haft yrsel. Skulle gärna vilja veta hur det går för dig, kanske t.o.m. prata nån gång. Skulle du också vilja det också så lämna nån kontaktuppgift så kan jag i så fall kontakta dig. Mvh sahel (född 84)

   • #11674

    Jag har gjort en LP och olika undersökningar utan något fynd . Läkaren sa att magnet ej behövdes då Lp var bra . Är så rädd ändå , kan man ha normalt på LP och alla undersökningar men ändå ha sjukdom?

  • #8947

   Hej! Jag fick IDAG svaret på min MR. MRT normal. Alltså ingen MS.
   Det började i somras för mig med stel nacke, sedan stack det till och från i händer och fötter och domnade bort på vissa fingertoppar osv. Inget var dock konstant. Jag kontaktade läkare som avfärdade allt med stress, och visst har jag vart stressad! Men stressen att inte veta om det är just stressen som gjort detta gjorde mig ÄNNU mer stressad. Efter ett tag kom muskelryckningarna, överallt! Och surr lite här och där, min kropp scannade ALLA rörelser i kroppen och jag kunde bara inte släppa det så jag sökte till ytterligare en läkare och överdrev lite…som man faktiskt måste göra tyvärr.. Läkaren såg själv att jag hade överaktiva reflexer (vilket också kan bero på en spänd och stressad kropp) Vad jag fattat så ska väl inte utspridda muskelryckningar vara ett tecken på någon direkt neurologisk sjukdom, vad jag förstått så är väl muskelryckningarna mest i ansiktet om det ex skulle vara MS. (jag har även haft i ansiktet) en dag hade jag ryckningar i ögat i 2 dygn.

   Det är INTE bra att gå och vara stressad och må skit, stå på dig som jag gjorde för inget med det kan bli fel, antingen är det något och man får medicin i tid, eller så är det inget och man kan bara släppa det och gå vidare. Lycka till!

  • #8965

   Hej! Lustigt men jag fick också svar för några dagar sedan att de inte hittat nåt på mig heller. Har inte själv känt mig stressad men har fått inse att jag nog på något sätt varit det ändå/haft för högt tempo så kroppen till slut sagt ifrån. Har dina muskelryckningar funnits hela tiden sedan i somras? Har de försvunnit nu? Jag har kvar mina, och surret i fötterna. Yrseln kommer och går fortfarande men hoppas att jag kan bli kvitt detta om jag börjar ta hand om mig själv bättre.

  • #8966

   Muskelryckningarna är kvar. Har haft dem i 2 månaders tid. Känner av dem när jag vilar. Rycker på olika ställen flera gånger i timmen. Ibland blippar det till en gång, ibland flera gånger så jag till och med lyckas de dem. I 2 dagars tid hade jag konstanta muskelryckningar i ena ögat. Ibland är de mindre kännbara och ibland kan det kännas som någon typ kastar en sudd i ryggen på en.
   Muskelryckningarna började efter stickningarna/domningarna så de kan mycket väl bero på oro för min del. Annars var alla värden bra på mig. (Läkaren tog ett 30-tal olika) Jag har också otroligt spänd nacke/skuldror och ibland kommer det som en blixt från nacken upp över halva huvudet, en fruktansvärd smärta som dock bara varar några sek tack o lov! Min pappa har haft lika i yngre dagar.
   Jag var på thaimassage här om dagen och den som masserade sa att musklerna var väldigt stela och sa något om dålig blodcirkulation och undrade om mina händer domnade…… Jo tack de har det, så för min del tror jag allt bottnar i otroligt stela muskler…

  • #11676

   Har muskelryckningar OFTA!
   Väntar på svar från neurologen, 2 mån har snart gått, skrivit till dom för att få ett svar. Fick svar från ssk att min läkare åter är i tjänst nästa vecka och ska kontakta mig. Jag ha ökande ryckningar.

  • #13839

   Hej!
   Det här ämnet är ett av det mest besökta i vårt forum baserat på sökningar från google.
   Misstänker du MS så vill jag tipsa om vår diagnostiseringsguide: https://ungmedms.com/2022/05/diagnostisering-av-multipel-skleros-ms/
   Den är till för dig som misstänker MS eller är/har varit under utredning. Hoppas att den kan ge vägledning!
   /Mattias

Visar 7 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.