Småbarnsförälder och höst

 • Författare
  Inlägg
 • #9015

  Hej!
  Hyffsat nydiagnosierad och är nu i första vevan av förkylngar, magsjukor och vabb sedan mabthera.
  Har redan fått skjuta upp min andra infusion pga egen förkylning. Alltså, hur gör ni andra? Isolerar ni er i eget rum under den värsta förskoletiden? Typ, ”nu flyttar mamma in i eget rum och kommer ut om några år”.
  Hur länge kan man skjuta upp infusion utan att det blir fara och risk för nya skov? Och ni som varit förkylda under infusion, hur förkylda var ni, feber eller endast hosta?

  Önskar er en fin och frisk höst!

 • #9016

  Är i samma situation. Har fått skjuta upp höstens infusion för andra gången nu pga sjukdom. Sköterskan sa denna gång att jag skulle höra av mig när jag blev frisk så skulle vi boka in då istället för att sätta ett datum nu. Problemet är att det lär väl inte bli förrän till sommaren känns det som 😔 Barnens sjukdomssäsong har ju knappt kommit igång än så det känns ju ganska kört..

 • #9017

  Har själv småbarn och förstår er situation. Det känns som om jag går och bär på en konstant förkylning under hela vinterhalvåret. Den ena går bara över i nästa och sen toppas det med nån magsjuka här och där.

  Vad jag har förstått så är det just feber man tittar på. Jag har varit lite tveksam några gånger inför infusioner, med halsont och hosta mm. Men då jag inte har haft feber så har det ansetts vara ok.

  Infusionen kan man väl rent teoretiskt skjuta upp tills dess att kroppen börjar återbilda B-cellerna som Mabtheran trycker ner. När det sker verkar variera från person till person och bland annat bero på hur många infusioner man har fått.

  • #9019

   Jag hade tyvärr för låga vita för att se skulle våga ge mig medicinen förra månaden. Denna vecka är jag både förkyld och tar antibiotika för urinvägsinfektion så därför vi avbokade även denna gång.
   Har haft 5 urinvägsinfektioner sen i somras så jag har nog lite svårt att bekämpa dom…

 • #9039

  Jag har precis fått ändrad tidsintervall för min Mabthera – från var 6:e till var 9:e månad ungefär. Jag mådde så väldigt dåligt med konstanta och förvärrade sjukdomstillstånd och när vi sen mätte återbildades inte mina B-celler förrän ca 9 månader efter senaste infusionen.

  Har sedan dess mått rätt hyfsat trots förkylt barn och dessutom har mitt barn varit friskare när jag inte själv gått och dragit på mig så väldigt mycket. Så mitt råd är att se över om du behöver ha så täta infusioner som du fått innan.

  • #9040

   Vilket bra tips du ger myselfandi. Det ska jag själv komma ihåg om det kommer förkylningar som inte vill ge sig. Som Qbert nämnde så är väl alla olika och återbildar B cellerna i olika takt👍🏼

 • #9045

  Föressten, någon som hört att probiotika som Lactiplus skulle vara dåligt för oss med ms? Jag trodde att det skulle vara bra men läste nånstans att man ska vara försiktig med probiotika. Dock tog inte specifikt lactiplus upp men blir fundersam ändå.

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.