Smärta

Visar 3 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #15019

   Hej på er,
   Känner att jag behöver lite förståelse och stöttning.
   Jag fick min MS diagnos i juni. Har problem med brännande smärta i fötter och ben, synen är inte som innan och så fort jag går mer än 1-200m blir det en konstig domnande känsla i ben, mage/rygg och baksida överarmar.
   Har sen tre veckor ett nytt jobb, då jag behövde byta pga väldigt dålig social arbetsmiljö.
   Vill så gärna prestera bra på nya jobbet. Närmsta kollegan och chefen på nya jobbet vet om min diagnos. Men ingenting syns på mig, och trots att det gör ont och jag är väldigt påverkad går jag normalt och håller ihop mig på jobbet. På lunchen åker jag hem och blir ofta att jag gråter och efter jobbet blir det inte många knop, fast jag egentligen vill. Min kollega säger att jag kan sätta mig när jag behöver, men det känns så dumt att sätta sig när jag ser att det finns saker att göra..
   Jobbar heltid. Hur gör ni andra?
   Medicinerna jag provat mot smärtan funkar inte.
   Jag känner mig väldigt dränerad.
   Hur hanterar ni allting?
   Så tacksam att detta forum finns.

  • #15021

   Hej!

   Jag hade turen att första medicinen jag provade mot nervsmärtor, Saroten, funkar såpass bra att jag kan sova iaf. Smärtan som är kvar ignorerar jag fast den dränerar i bakgrunden. (utan medicin är det som att spöken kör in nålar i hela kroppen.)

   Att vila trots att saker behöver göras är svårt och jag övar på det. Extremt jobbigt när man inte orkar eller kan göra saker som förr.

   Annars hanterar jag tillvaron och smärta/trötthet väldigt mycket med styrketräning i ”lagom” mängd. Glömmer symptomen för en stund samtidigt som det hjälper mot många MS-symptom. (Folk tror mindre på ens sjukdom ju mer vältränad man blir dock.😅)

   I min åsikt är tröttheten det värsta och försöker acceptera den.

   Väldigt läskig sjukdom att få och jag hoppas verkligen du finner nåt som hjälper mot smärtorna.

   • #15022

    Tack Jonathan.
    Jobbar du heltid/deltid?
    Vill du beskriva mer kring din trötthet, hur är det för dig?

  • #15023

   Är tyvärr sjukskriven på heltid för att min mentala fatigue är såpass svår. Blir ”dum i huvudet” i brist på bättre ord om jag råkar göra saker som kräver tankekraft/koncentration för mycket. Kan inte köra bil längre pga livsfara t.ex.
   Mycket i livet som får prioriteras bort för att spara energi till det som hjälper mig att rehabilitera och jag får fortsatt forska i vad som funkar.

   Vill verkligen förmedla att det hjälper mycket att vila när det behövs och det blir ofta värre bakslag om man fortsätter med det man gör trots att utmattningen säger ifrån.

   • #15024

    Usch, känner med dig..
    Hur länge har du haft sjukdomen?

    Ja det gäller väl att lyssna på kroppen..

  • #15025

   tack! blev helt diagnostiserad juni 2022 men har nog haft sjukdomen sen 2020 minst. hade otur och trodde det var psykofarmaka först osv. hur länge har du haft sjukdomen, om du/neurologer har en gissning?

   • #15026

    Dem tror att dem hittade den snabbt, mina fysiska symtom började i januari i år. Men det var inte förens efter synnervsinflammationen som de förstod att det var MS.
    Men jag har under många år haft depressioner, sen om det har med MS:en att göra vet jag inte riktigt.

Visar 3 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.