Smärta på morgonen

Visar 2 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13579

   Jag undrar om fler har smärta i kroppen på morgonen? Jag har haft MS-diagnosen sedan 2013 och tog tidigt upp det här med min läkare (som jag är väldigt nöjd med) men som sa att det är inte är vanligt av MS, tvärtom brukar det vara som bäst på morgonen. Och det håller jag med om vad det gäller tröttheten, men smärtan i kroppen är oftast värst på morgonen.
   I perioder fick min man hämta frysklampar och lägga under mina fötter på morgonen pga “hettan” och ofta måste jag stretcha fingrar, tår och fotleder, det riktigt värker och känns svullet. Men ibland är det som bortblåst på morgonen. Märks tydligast när jag varit stressad, ansträngt mig fysiskt, om det varit varmt eller om det bara varit mycket.

   Reumatism var uteslutet för det hade man kollat när man utredde mig. Har någon det så här?

  • #13583

   Jag fick min diagnos nu i Mars men har nervsnärtor i mina fötter till och från beroende på hur mycket jag har ansträngt mig. (Mina fötter är bortdomnade sen över 1år tillbaka) Tog gabapentin 300mg varje kväll en period och det hjälpte bra för mig.

   • #13613

    Usch vad jobbigt för dig!! Jag har ibland nervsmärtor i fötterna och domnar bara då och då (också beroende på hur mkt jag ansträngt mig), men smärtan jag försöker beskriva sitter mer i lederna och känns inte alls som nervsmärtor.
    Hoppas det blir bättre för dig nu när du fått diagnosen!
    Tack för ditt svar!

  • #13592

   ZJ

   Jag kan känna igen mig lite i det du säger. Känner mig jättestel på morgonen främst i benen.

   • #13614

    Har din läkare sagt något om det? Tycker det känns jobbigt att jag fick höra att just de problemen nog inte beror på MS, då undrar jag ju vad det är som händer med kroppen. Det tar allt från 30min till timmar innan jag kan röra mig som vanligt. Ibland sitter det kvar hela dagar. Värsta tiden kommer nu med sommaren..
    Tack för ditt svar!

   • #13615

    ZJ

    Ne, men jag har inte tagit upp det med min läkare dock. Har mer accepterat att det är så. Har inte tänkt att det skulle kunna vara min MS. Jag står hela dagarna i mitt jobb så har ursäktat mig med det faktiskt

   • #13616

    Hmm ok då har vi nog inte riktigt samma besvär.

Visar 2 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.