Smärta på morgonen

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13579

   Jag undrar om fler har smärta i kroppen på morgonen? Jag har haft MS-diagnosen sedan 2013 och tog tidigt upp det här med min läkare (som jag är väldigt nöjd med) men som sa att det är inte är vanligt av MS, tvärtom brukar det vara som bäst på morgonen. Och det håller jag med om vad det gäller tröttheten, men smärtan i kroppen är oftast värst på morgonen.
   I perioder fick min man hämta frysklampar och lägga under mina fötter på morgonen pga “hettan” och ofta måste jag stretcha fingrar, tår och fotleder, det riktigt värker och känns svullet. Men ibland är det som bortblåst på morgonen. Märks tydligast när jag varit stressad, ansträngt mig fysiskt, om det varit varmt eller om det bara varit mycket.

   Reumatism var uteslutet för det hade man kollat när man utredde mig. Har någon det så här?

  • #13583

   Jag fick min diagnos nu i Mars men har nervsnärtor i mina fötter till och från beroende på hur mycket jag har ansträngt mig. (Mina fötter är bortdomnade sen över 1år tillbaka) Tog gabapentin 300mg varje kväll en period och det hjälpte bra för mig.

   • #13613

    Usch vad jobbigt för dig!! Jag har ibland nervsmärtor i fötterna och domnar bara då och då (också beroende på hur mkt jag ansträngt mig), men smärtan jag försöker beskriva sitter mer i lederna och känns inte alls som nervsmärtor.
    Hoppas det blir bättre för dig nu när du fått diagnosen!
    Tack för ditt svar!

  • #13592

   ZJ

   Jag kan känna igen mig lite i det du säger. Känner mig jättestel på morgonen främst i benen.

   • #13614

    Har din läkare sagt något om det? Tycker det känns jobbigt att jag fick höra att just de problemen nog inte beror på MS, då undrar jag ju vad det är som händer med kroppen. Det tar allt från 30min till timmar innan jag kan röra mig som vanligt. Ibland sitter det kvar hela dagar. Värsta tiden kommer nu med sommaren..
    Tack för ditt svar!

   • #13615

    ZJ

    Ne, men jag har inte tagit upp det med min läkare dock. Har mer accepterat att det är så. Har inte tänkt att det skulle kunna vara min MS. Jag står hela dagarna i mitt jobb så har ursäktat mig med det faktiskt

   • #13616

    Hmm ok då har vi nog inte riktigt samma besvär.

  • #15697

   Hej!
   Jag är ny här har inte fått min diagnos än men jag är säker på att jag har MS. (Den andra formen vill jag inte ens skriva för jag är rädd för det ordet för tillfället).

   Har plack I hjärnan visar MR. Domnar mer än hälften av kroppen. Min nervsmärta sitter i axlarna ibland strålar det upp i nacken.
   Jag är alltid värst på morgonen, vaknar ibland 03- då har jag sovit ca 4-5 h. + småbarnsmamma.
   Men har ju lite alvedon, ipren och paraflex.. till kvällen får jag en saroten.
   Domnar av på kvällen kraftigt då har jag nästan inga tår på vänster sida och haltar.
   Samt yrsel..
   Sedan massa andra symtom… 🙁
   Jag har vänta i 2 månader på att få komma till en neurolog, eller egentligen sedan 10 januari då jag åkte in på akuten för just smärtor i axlar, nacke, feber .. Men ingen tog mig på allvar. Har fått söka mycket vård..

   • #15701

    ZJ

    Hej lillat,

    Hoppas att du får komma till en läkare snart och få svar på alla dina symptom.
    Låter inte kul,

    Lycka till!

   • #15703

    Vad jobbigt för dig! Hoppas du får hjälp snart 🧡 Jag hade också mycket nervsmärta som strålade upp i nacken i början. Har knappt känt av det de senaste åren. Har haft jättemycket krångel jag med men det mesta har lugnat sig fysiskt, hoppas det blir så för dig med! Håller tummarna för dig!

   • #15729

    Hej,
    jag skaffade mig en användare här bara för att svara på TS sin fråga. Jag har inte ätit mjölkprotein på flera år, då min son är allergisk och jag ammade honom. När jag har ibland ätit mjölkprotein har jag alltid vaknat med smärta i fingrar och leder, det gör ont å gå, som reumatism. Jag har pratet med flera med MS som upplever den här smärtan – som äter mjölkproteiner till vanlig.

    Jag har läst forskning som berättar att immunsystemet ibland kan feltolka mjölkproteiner som ett attack och därför triggar igång immunsystemet. Jag håller mig också därför borta från det med MS. Men som sagt, jag får bara ledsmärtor, stivhet och värk i fingrar, händer och fötter när jag har fuskat och fått i mig mjölkprotein.

   • #15730

    Lala123 okej intressant! Jag har haft jätte problem som barn och vuxen med mjölk som innehåller laktos.
    Men när jag vart gravid eller då jag åt saroten så har magen varit “normal”.
    Äter jag grädde, glass, pannkaka, mm får jag kramp i magen ganska omgående.
    Testad för gluten, laktos och tarmsjukdomar men har ingen allergi.

  • #15715

   Tack Rek7 och ZJ.
   Ja det är smärtsamt. Försöker finna något som ska vara “lämplig” syssla om dagarna.
   Fått till skriven nu gabapentil orion och fått veta att det är 5 plack I hjärnan.
   Samt känselbortfall stora delar vänster sida.
   Nu väntar jag att de ska ringa om hur ryggmärgsprovet såg ut.
   Samt spelar ingen roll vad jag sysselsätter mig eller hur jag vilar har ändå ont. ibland jag inte kan röra huvudet.
   Men positiva är att det är hyfsat nära hoppas jag för fastställa en diagnos.
   Utredningen utreder även Borrelia men högst otroligt att det är det.
   Det tyder starkt att det är MS.

   Domnar det för er när du/ni duschar varmt/ kallt?

   • #15716

    ZJ

    Skönt att du snart får svar då.
    Nej, jag upplever inte att det domnar när jag duschar. Det domnar oftast när jag blir varm om fötterna

   • #15718

    Usch det låter fruktansvärt! Hoppas det blir klart snart! Smärta påverkar ju precis allt.

    Om jag duschar för varmt så kan det börja brusa och störa i kroppen där jag har eller tidigare har haft besvär så jag brukar duscha svalt. Vill jag någongång duscha varmt så har jag dörren öppen och draperiet öppet. Badar aldrig i varma bubbelpooler och solar sällan osv för det blir konstigt i kroppen.
    Olika saker kan för mig kännas jättekonstigt på kroppen. Men kyla är inga problem för mig.

    Men som jag fått veta så kan man inte förvärra själva skovet eller framkalla nya inflammationer bara för att det känns värre, tack och lov!

  • #15721

   Okej.
   Det jobbigt för en själv men än mer jobbigare för anhöriga.
   Man går i någon limbo just nu.

  • #15731

   Ser att mitt svar hamnade hos fel användare, det skulle till dig, @Rek7:

   jag skaffade mig en användare här bara för att svara på TS sin fråga. Jag har inte ätit mjölkprotein på flera år, då min son är allergisk och jag ammade honom. När jag har ibland ätit mjölkprotein har jag alltid vaknat med smärta i fingrar och leder, det gör ont å gå, som reumatism. Jag har pratet med flera med MS som upplever den här smärtan – som äter mjölkproteiner till vanlig.

   Jag har läst forskning som berättar att immunsystemet ibland kan feltolka mjölkproteiner som ett attack och därför triggar igång immunsystemet. Jag håller mig också därför borta från det med MS. Men som sagt, jag får bara ledsmärtor, stivhet och värk i fingrar, händer och fötter när jag har fuskat och fått i mig mjölkprotein.

   • #15736

    Hej! Intressant det med mjölkprotein men jag har ätit veganskt i många år och ändå haft det 🙁 Nu äter jag inte 100% veganskt längre, men jag märker inte att det är mer än innan heller.
    Det är fruktansvärt att ha, och bra att du hittat vad som förvärrar det för dig men jag tror inte det är samma anledning för mig.
    Däremot märker jag att magen inte mår så bra av mjölkprodukter.

   • #15737

    Något jag har har hört på en föreläsning från en fysioterapeut om fatigue var att MS-patienter kan uppleva att känna sig riktigt sjuka på morgonen om stödmusklerna till adning/lungfunktionen är drabbat. T.ex. fungerar andningen fint på dagtid, men när man har lesioner som har som har drabbat adningssystemets stödmuskulatur, så kan stannar ”skit” kvar i kroppen och kommer inte ut ordentligt. Så någon MS-patienter behöver CPAP/BPAP när dom sover på grund av det. Vet inte om det överhuvudtaget är relevant för dig, men när du nämner svullen etc, så är det okay att veta.

    (dåligt förklarat, svensk är inte mitt förstaspråk)

   • #15744

    Tack för ditt svar, jag förstår vad du skriver ☺️
    Det är mer att det känns svullet, som att det spänner, men det är inget som syns. Har funderat på om det kan vara min hypotyreos, men den sjukdomen känns ”bortglömd”, jag bara tar levaxin och går vidare i livet 🤷🏼‍♀️

Visar 6 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.