Söka arbete som delvis sjukskriven

 • Författare
  Inlägg
 • #9477

  Hej! Jag vill gärna få tips, råd o höra era erfarenheter. Finns det någon/några som vill dela med sig av hur ni gått tillväga om ni varit arbetssökande med delvis sjukskrivning då ni inte kommer att kunna arbeta heltid. Min uppfattning är att jag fortfarande måste söka ett heltidsarbete i grunden trots delvis sjukskrivning. Jag tänker att det då är svårt för en arbetsgivare att anställa eftersom de letar efter en heltid men får en deltid. Det logiska borde vara att söka ett deltidsarbete som passar med sjukskrivningen men jag misstänker att Försäkringskassan inte godtar det trots att det inte kommer vara möjligt att arbeta heltid. Hur har ni gått tillväga? Jag undrar även vad Arbetsförmedlingen gjort för att hjälpa er till arbete?

 • #9478

  Hej!
  Jag är själv i en liknande process. Som jag har förstått det gäller det att skriva in sig på AF som jobbsökande med de läkarintyg och fk-besked en har. På så sätt kan de sätta in stöd, och du kan söka heltidsjobb, vilket du har rätt till, samtidigt som af går in och kompenserar (till arbetsgivaren) för den tid du av sjukdomsskäl ej kan jobba, t.ex 25%.

  Grejen är att jag är helt med på detta i teorin men i praktiken känns det lite osäkrare just när det gäller att söka jobb. Här vet jag inte om det är bättre att inte säga något tills en skrivit på anställningskontraktet, eller om man tidigare ska nämna det och att arbetsgivaren kommer att kompenseras av af. Någon med erfarenhet?

 • #9479
  Mas
  Mas

  Skriv in dig på arbetsförmedlingen och säg att du är sjuk med vilka besvär det innebär.
  Då ska du få hjälp av en SIUS som ska fixa all kontakt med blivande arbetsgivare så du slipper styra med allt vad det innebär. De kan även hjälpa med anpassning av blivande arbete, ifall detta behövs och lönebidragsanställning ifall du inte kan jobba heltid osv.

 • #9483

  Tack för att ni ville dela med er! Väldigt nyttigt för mig att höra er erfarenhet o kunskap:)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.