Solskenshistorier

 • Författare
  Inlägg
 • #6201

  Hej! Jag undrar hur många jobbar heltid och ”lever som vanligt”? Har er MS sett illa ut men sen stått still? Jag hade vid diagnos i maj högt aktiv inflammatorisk ms och står ev inför stamcellstransplantation. Fått en dos Mabthera och känner mig frisk. Ny MR i november. Jobbar på i högt tempo och allt funkar just nu. Såg illa ut med fyrtiotal plack vid diagnos.. Ge mig lite positiva stories, eller bara positiva ord. Vill inte bara tänka på mörker ✨

 • #6202

  Ja ,,,en kvinna jag känner fick vid diagnosen höra av sin läkare att hennes ms var en av de värsta scenarierna han sett,det var för typ 35 år sedan..idag jobbar hon och går helt normalt

  en annan kvinna har haft ms i 38 år,idag mår hon bra men har fått börja använda käpp

  Undersökningarna visar ju att e flesta kommer slippa rullstol och kommer leva ett nästan normalt liv,och idag med medicin så är den sannolikheten ännu större

 • #6203

  Jag diagnostiserades i juni 2017 efter en synnervs inflammation. Den gick tillbaka och synen återställdes nästan helt. Idag går jag på mabthera och jobbar 100-120% i månaden

 • #6204

  Fick diagnos okt-17 efter domningar i benen och känselbortfall. Åkte på en synnervsinflammation efter det. Blev inlagd med kortisonbehandling och därefter försvann allt. Jag jobbar åtminstone 100%, renoverar hus, tränar och lever på som vanligt. Inga biverkningar av medicin heller (käkar Tecfidera) och fick precis resultat av årets MR och sjukdomen har ”stannat av”. Inga nya förändringar sedan de upptäckte förra året och alla plack är inaktiva.
  Tipsar om MS-podden, den är fantastisk med olika sorters solskenshistorier och även professorer etc som pratar om sjukdomen och utvecklingen. Det finns ett avsnitt med en kille som gjort stamcellsoperation, väldigt intressant att lyssna på. Du är grym, kom ihåg det!

 • #6206

  Jag åkte in akut på påsken för 4år sedan då jag tappat känseln och styrkan från midjan och ner och kunde knappt gå upp för trappor utan att lyfta mina ben med händerna. Blev då inlagd och akut utredd för ms som det visat sig att jag haft i ca 10 år nu med bara mindre skov innan, fick diagnos dag 2 av 4 på sjukhus och fick då kortisondropp insatt direkt och på en vecka ungefär va känsel och styrka i benen fullt tillbaka.

  Det är det enda ”stora” skovet jag har haft hittills och jag jobbar heltid och är fullt ”frisk” idag bortsätt från lite extra trötthet då och då och känslig mot värme.

  • #6208

   Kenta,har du haft andra mindre skov?

  • #6216

   Jag hade en lätt synnervsinflammation på ena ögat för 9-10 år sedan som gick över på någon vecka utan att jag sökte hjälp för det samt lite pirrningar i fingrar och ben några gånger innan mitt stora senaste skov 2014.

 • #6210

  Jag fick min diagnos efter två mindre (2007 och 2008) och ett större skov (2011). Jag har idag inte haft något skov eller sjukdomsaktivitet alls på 7.5 år varav drygt 5 år av dessa varit omedicinerade då jag fått två barn samt fått byta medicin flera ggr pga av biverkningar. Läkarna säger att min sjukdom stannat av helt. Jag jobbar deltid pga barnen men skulle klara heltid, renoverar hus, tränar och har ett socialt liv. Jag har vissa problem med trötthet särskilt kopplat till värme och lite känselnedsättning på båda händerna men det är fullt hanterbart. Jag känner mig nästan opåverkad av min ms men samtidigt är jag konstant rädd för att det ska vända till det värre. Idag finns dock ändå så många och så bra behandlingsalternativ att man, som min läkare så, ”har mycket stora chanser att leva ett helt liv utan större påverkan av sin sjukdom”.

 • #6212

  Anonym

  Diagnos 1996 efter ett bestående känselbortfall på magen som var bortdomnad

  Hade både känselbortfall från navel och hela vägen ner 1988 under tre månader men fann inget på sjukhuset

  Arbetade heltid till 2013 då jag tillsammans med 70 andra anställda inte kunde få jobba kvar

  Idag jobbar jag halvtid och behandlas med Mabthera och haltar pga effekt höger sida

  Tröttheten gör att jag inte klarar av att jobba mer

 • #6239

  Tack för svar! Allas resor är ju olika och känner mig trygg i att försöka leva här och nu. Nu hoppas jag att mina skov i våras var mina värsta och att känslan av friskhet håller i sig. Vi är kämpar allihop ❣️

 • #6258

  Haft Ms i snart 12år. Bytt broms 4 ggr. I början hade jag Avonex sen copaxone men min ms blev kraftigt försämrad. Massa skov och fick högaktiv MS såg riktigt illa ut. Bytte till Tysabri. Min ms dämpades något men fick enstaka skov endå.Idag har jag Mabthera sen snart 4år och min MS står idag still och inga skov underbart.

  • #6259

   Åh. Låter underbart att du inte haft skov på så länge och att Mabthera är medicinen för dig. ⭐️ Har du några bestående besvär från dina tidigare skov?

  • #6266

   Nej inte direkt senaste skovet läkte tebax typ så gott som helt..:)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.