Sömn sommartid med värmekännslighet

Visar 6 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #13627

   Mas

   Jag är värmekännslig och sover dåligt när jag blir för varm. Ogillar därför sommaren till viss del på grund av detta.
   Eftersom temperaturen börjar stiga så undrar jag vad ni andra här på forumet gör för att förbättra sömnen?

   Vi har en golvfläkt som jag inte upplever är adekvat för mina besvär. Har även ett väldigt tunnt täcke men det har jag använt hela vintern och behöver nog byta ut.

   Mvh
   Sam

  • #13628

   Testa med avfuktare också, det kan hjälpa att ta bort en del av den tunga luften.

  • #13629

   Hej!

   Jag har köpt en AC som jag kör en stund innan det är dags att gå att lägga sig, så rummet och sängen är sval/kallt. Om det inte är väldigt varmt så har det räckt med en golvfläkt som rör runt luften under natten, den är lite tystare än ACn.

  • #13630

   Jag har samma besvär och kör en portabel AC i sovrummet. Helt klart bäst skulle en väggmonterad vara men det är ju inte alltid som det går att ordna. Har provat fläktar o diverse olika lösningar men inget slår en AC för mig. Hoppas du hittar en lösning som fungerar bra!

  • #13631

   Jag har tagit hundarnas kyldynor, ( de behöver inte ligga i kyl utan blir svala när man lägger sig på dem) håller inte kylan mer än 30 min men då är jag ju ändå vaken av värmen o kan byta dyna. Har även AC för kylig luft.

  • #13632

   En liten hjälp är att ha såna kyl-armband under natten. Trots att man inte får lägga de i frysen gör jag det ändå, och funkar fint för mig.

  • #13633

   En AC´s monotona ljud blir jag galen på och jag kan inte sova med öronproppar, så jag sover med endast påslakanet på eller helt utan någon form av täcke.

   Ha öppet fönster (med myggnät för att inte få in insekter och om det funkar där du bor, typ inte längst ner i en lägenhet).

   Använd kylvästen (om du har en på dagen som jag brukar) som en snuttefilt även på natten och lägg den över ryggen som täcke. Kyler underbart.

Visar 6 svarstrådar

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

En sida för dig som är ung och har Multipel Skleros.